
Vloeren voor Brood- en Banket
De uitdagingen voor vloeren in brood- en banket
In de brood- en banket sector moeten vloeren aan zeer uiteenlopende eisen voldoen en zijn er diverse uitdagingen. Door meer dan 40 jaar ervaring in deze branche weet de Ruys Groep wat deze uitdagingen zijn, en kunnen wij de geschikte vloer adviseren en verleggen in uw brood- of banketzaak.
Vervangen bakkerijvloer
De Ruys Groep is specialist in het renoveren van een bedrijfsvloer met een hygiënische en snelle, maar duurzame vloeroplossing.

Oplossingen voor gladde vloeren in brood- en banket
Bij het produceren en verwerken van brood kan het voorkomen dat het droge meel op de vloer terechtkomt. Dit kan een laagje gaan vormen en zorgt voor een gladde vloer, waardoor er een kans bestaat op uitglijden. In de broodsector leveren wij daarom vloeren met een zogenaamde 'sinaasappelhuid': een lichte profilering in de vloer die ervoor zorgt dat de vloer een ruwe structuur heeft en de kans op uitglijden verkleint. De reden voor het aanbrengen van deze sinaasappelhuid is omdat in de broodindustrie de vloer voornamelijk droog wordt gereinigd, waardoor een antisliplaag minder van belang is.
De banketindustrie is daarentegen een natte industrie. Er wordt vaak gewerkt in vochtige werkomgevingen door de vullingen die toegevoegd worden aan het banket, denk hierbij aan crème, compote en slagroom. Daarnaast worden de vloeren hier meestal met water gereinigd. In banketbedrijven wordt er daarom een antisliplaag aangebracht op de vloer, waardoor ook hier de gladheid wordt verminderd.

Temperatuurverschillen en transportbewegingen
Bij het produceren van brood en banket is er sprake van grote temperatuurverschillen. Hete broodkarren gaan de oven in en uit, om vervolgens in de koelcellen te worden geplaatst. De Ruys Groep biedt u met een industrievloer die bestand is tegen deze extreme temperatuurschommelingen, een passende oplossing.
In de brood- en banketsector zijn er vele transportbewegingen van ingaande en uitgaande expeditie van producten. De vloeren van de Ruys Groep zijn slijtvast en bestand tegen zwaargewicht en mechanische weerstand. Ook bieden wij verschillende soorten wandbescherming aan, om de muur te beschermen tegen pallets, karren en andere transportmiddelen die de wand kunnen beschadigen./p>
Hygiënische vloeren in brood- en banket
In de brood- en banketsector speelt hygiëne ook een belangrijke rol. De vloeren in deze sectoren worden meestal dagelijks en met diverse chemicaliën schoongemaakt. Om deze reden is het belangrijk dat de vloer makkelijk reinigbaar is én bestand is tegen deze chemische schoonmaakmiddelen. Ook is in de banketsector een goede afwatering van belang, om water af te voeren. De Ruys Groep laat de vloeren naadloos aansluiten met de afwatering, zodat er geen kieren of naden kunnen ontstaan waar vuil of bacteriën zich kunnen ophopen. Wij realiseren industrievloeren die zowel bestand zijn tegen chemische middelen, als geschikte afwateringssystemen voor uw bedrijf in de brood- of banket sector.


De sectoren waar onze vloeren geschikt zijn
De vloeren voor brood en banket worden in diverse typen bedrijven verlegd:
- Brood;
- Belegde broodjes;
- Banket;
Meest geschikte vloeren voor brood- en banket
Referenties in de brood- en banketindustrie
