Ga naar content

De dranken- en conservenbranche omvat zeer uiteenlopende sectoren. Bij al deze producenten is het belangrijk om een hoge mate van veiligheid en hygiëne te waarborgen. Een bacterievrije vloer met passend afwateringssysteem draagt hieraan bij. Daarnaast kunnen wij er ook voor zorgen dat de vloer een strakke en esthetische look heeft die bijdraagt aan de algehele uitstraling van uw bedrijf. De Ruys Groep levert veilige, praktische, hygiënische en esthetische vloeren! 


 
Innocent Ruys Groep

De uitdagingen voor een vloer in de dranken- en conservensector

Bij het produceren van dranken en conserven zijn diverse zaken waar rekening mee dient te worden gehouden bij het verleggen van een vloer. Denk hierbij aan het afvoeren van vloeistoffen en chemicaliën, een eenvoudige vloerreiniging, een esthetische uitstraling en de mechanische belasting van machines en transportmiddelen op de vloer. Door meer dan 45 jaar ervaring is de Ruys Groep de erkende expert in het vervangen, renoveren en compleet nieuw verleggen van vloeren bij producenten van fruitdrank, melk, bier en frisdranken. 

Ruys Groep dranken en conserven

Een plasvrije en voedselveilige industrievloer

Voedselveiligheid en hygiëne spelen een belangrijke rol in de drankensector. Nattigheid zoals vuil water, schoonmaakwater, pulp, melkzuur, suikerwater of fruitdrank dienen op de juiste manier te worden afgevoerd. Daarom is een van de belangrijkste eisen in deze sector een passend afschot- en afwateringssysteem. De Ruys Groep realiseert afschotten van minder dan 1% waardoor plassen water worden voorkomen en de vloeistoffen gemakkelijk naar de putten en goten stromen. De putten en goten hebben een naadloze afwerking met de vloer waardoor er geen viezigheid kan ophopen in verborgen kieren, naden of gaten. Het afwateringssysteem zorgt er tevens voor dat de ruimte gemakkelijk te reinigen is en draagt sterk bij aan de voedselveiligheid en hygiëne-eisen. Vanwege het watergebruik in deze branche is het risico tot uitglijden groter. Om die reden bieden wij industrievloeren aan met de juiste antislip, waardoor mensen en transportmiddelen zich op een veilige manier over de vloer kunnen voortbewegen. 

Bestand tegen agressieve vloeistoffen 

Bij het produceren van dranken en fruitsappen kan er bijvoorbeeld gewerkt worden met ‘agressieve’ fruitsappen, zoals ananas en sinaasappel. In de melkindustrie wordt er gewerkt met melkzuur, wat een ‘agressieve’ vloeistof genoemd kan worden. In de bier en frisdrank industrie wordt er gewerkt met verschillende suikers zoals gekristalliseerd suiker. Gekristalliseerd suiker is een agressieve vloeistof omdat dit suiker nat wordt, vervolgens droog en weer nat. Het is daarom belangrijk dat de vloer resistent is tegen deze vloeistoffen, zodat de werkvloer past bij de belastingen de bedrijfsprocessen veroorzaken. De industrievloeren van de Ruys Groep voldoen aan deze eisen en zijn chemisch resistent maar hebben ook een lange levensduur!

 

Aantasting door zware objecten en elektrische geladenheid

Elke dag wordt er intensief op de vloer gewerkt en kan het gebeuren dat er zware en grote objecten op de vloer vallen. Daarnaast worden er met interne transportmiddelen dagelijks over de vloer gereden voor de in- en afvoer van producten. Daarom realiseren wij bij de Ruys Groep sterke vloeren die slijtvast zijn en tegen meer dan een stootje bestand zijn. 

In sommige sectoren is er sprake van een geautomatiseerd proces, er wordt gewerkt met vele machines wat een bepaalde elektrische geladenheid heeft. Hierdoor bestaat het risico tot het overslaan van vonken wat kan leiden tot explosiegevaar en beschadiging van apparaten. Om veiligheid te garanderen realiseren wij antistatische bedrijfsvloeren. Deze antistatische bedrijfsvloeren zorgen ervoor dat er geen ontlading kan worden overgebracht op personen of apparaten. 

Een esthetische vloer in de drankensector

Bedrijven in de drankensector willen in veel gevallen laten zien hoe hun producten worden geproduceerd. Wij horen daarom vaak van onze klanten de wens om een esthetische, veilige, hygiënische, sterke en soms antistatische vloer te hebben. Zij willen graag laten zien waar de producten worden gemaakt en daar hoort natuurlijk een strakke en esthetische look bij. Daarom realiseren wij ook esthetische vloeren die een positieve bijdrage leveren aan de uitstraling van uw bedrijf in de drankensector. 

Een geschikte vloer voor de werkzaamheden in deze branche 

Onze industrievloeren voor deze industrie zijn geschikt voor het produceren van: 

  • Bier;
  • Wijn; 
  • Frisdrank; 
  • Conserven.

De meest gelegde vloeren in de dranken- en conservenindustrie

Referenties in de dranken- en conservenindustrie

logo Pepsico
logo Innocent
lgo Two Chefs Brewing
Hendrik Ruys directeur Ruys Groep

Vloeroplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Hendrik Ruys, directeur Ruys Groep