Ga naar content
RVS put

RS Maatwerk

Met meer dan 20 jaar ervaring is RS Maatwerk een erkend expert op het gebied van RVS afwatering en aanrijdbeveiliging. Wij zijn specialist in het adviseren, leveren en professioneel plaatsen van RVS maatwerk  in de dranken- en voedingsmiddelenindustrie. Als partner van de Ruys Groep kunnen wij er natuurlijk voor zorgen dat onze producten perfect aansluiten bij de vloer.

Uw kennispartner voor RVS Maatwerk

Advies & Begeleiding
Samen met de klant kijken we naar de wensen en de eisen, alsook naar alternatieven om tot het beste resultaat te komen. Wij kennen de industrie en de markt en zorgen voor een compleet advies met tekeningen en details. Ook voor afwatering in een vloer op afschot geven wij het juiste advies en bieden begeleiding tijdens de uitvoering.
RVS Maatwerk
Of het nu gaat om goten, putten, roosters, (prefab) wandbescherming, of stootpalen: onze RVS producten zijn altijd precies op maat! Wij leveren een afwateringssysteem en/of RVS bescherming, die passen bij uw bedrijfsproces.
EHEDG
Onze afwateringssystemen worden ontworpen conform de richtlijnen van de European Hygienic Engineering & Design Group. Met een EHEDG certificatie bent u er, ongeacht de situatie waarin deze wordt geplaatst, zeker van dat voedingsmiddelen en dranken hygiënisch worden verwerkt en verpakt.
Horizontale- en verticale afvoer
Zowel bij nieuwbouw als renovatieprojecten weten wij hoe de afvoer van water en productafval geregeld moet worden. Onze ontwerpen voorkomen stilstaand water - en daarmee groei van bacteriën. Of het nu gaat om horizontale of verticale afvoer; ons afwateringssysteem zorgt altijd voor een uitstekende hygiëne.

Nieuw: Ruys Groep exclusieve partner voor PolySto in Nederland

PolySto, Europees marktleider op het gebied van hygiënische wandbescherming, heeft per 1 november 2023 de Ruys Groep aangewezen als partner voor de Nederlandse markt. Jan Kelder, die ruim 20 jaar ervaring heeft met het adviseren over en monteren van PolySto bescherming, is bij Ruys de nieuwe product manager wandbescherming. Voor iedere belasting en voedselveilige afwerking heeft de Ruys Groep nu de juiste beschermingsproducten in het assortiment. 

Neem voor meer informatie en vrijblijvend advies contact op met Jan Kelder via info@ruysgroep.nl of +31(0)5 1272 4410

Het productaanbod van RS Maatwerk

Het gaat te ver om het complete productaanbod te laten zien; de Ruys Groep heeft zoveel verschillende goten, putten, stootbanden en plinten, dat we u per project graag de mogelijkheden laten zien. Want voor iedere professional hebben wij een passend systeem: afwatering van Blücher voor de voedingsmiddelenindustrie met de speciale HygienicPro range, maar ook o.a. voor distributiecentra, groothandels, professionele keukens en bedrijven in de AGF-sector en bakkerijen die op zoek zijn naar een duurzaam RVS of prefab totaalpakket.

In ons totaalpakket bieden wij naast wandbescherming ook aanrijdbeveiliging: de Ruys Groep zorgt er voor dat plinten, stootbanden, beschermstrips op hoogte en beschermingspalen en beschermhekken allemaal op elkaar zijn afgestemd. van een naadloze plint tot exclusieve wandlijst en van stootband tot RVS beschermingspaal en beschermhekken. Enkele producten lichten wij er graag uit.

RVS stootbanden

Bekijk ook onze ijzersterke RVS stootbanden die bestand zijn tegen impactbelasting van heftrucks, palletwagens en overige transportkarren.

Ook bij ons beschikbaar: de RVS uitstortbak voor schrobmachines

Voor ieder bedrijf met een schrobmachine hebben wij een nu een passende oplossing: een rvs uitstortbak. Een hygiënische en praktische bak die makkelijk te plaatsen is en waar geen zaagwerk nodig is. De uitstortbak is in hoogte verstelbaar en kantelbaar voor de gewenste positionering.

Download hier het product blad voor deze ideale afwateringsoplossing voor een bakkerij, slager, garagehouder, groothandel, winkelier en/of retailbedrijf of vraag naar onze collega Gert Siekmans voor meer informatie en de mogelijkheden van deze handige toepassing voor reinigingsmachines.

Specialisatie van RS Maatwerk

20 jaar ervaring, ons exclusieve partnerschap met Blücher, en onze uitgebreide kennis van de markt maakt dat wij het juiste advies kunnen geven én kunnen zorgen voor een snelle levering op maat. Ook kunnen wij helpen bij een passend afschotplan.

Om de algehele hygiëne te waarborgen en de vloer zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is een plasvrije vloer met correcte afwatering essentieel. Met ons afschotplan inclusief puthoogtes is (bij correcte realisatie) een plasvrije vloer gegarandeerd.

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende branches:

Een greep uit onze referenties

logo Postuma
logo GoodLife foods
logo J.A. ter Maten B.V.
logo Van Loon Group
logo Group of Butchers
logo Innocent
logo Huuskes
logo Esro Food Group
lgo Two Chefs Brewing
logo VanDrie Group
logo LambWeston
logo Pali Group
logo Smit & Zoon

De werkwijze van RS Maatwerk

Voordat wij adviseren welk afwateringssysteem passend is bij uw bedrijfsproces, stellen wij vast welke hoeveelheid water er binnen een vastgestelde tijd bij de bedrijfsprocessen moet worden afgevoerd. Op basis hiervan wordt bepaald welke capaciteit het waterslot in de put minimaal moet hebben. Ook wordt gekeken naar het productafval dat moet worden afgevoerd. Afhankelijk van gebruik en transportbelasting wordt bepaald welk afwateringssysteem het beste kan worden geplaatst en welke roosters, stankslot en vuilkorf daarbij passen. Onderdeel van ons maatwerkpakket is een standaard versterkte PU omkanting. Oftewel; wij vullen de rand van de put of goot met een harde polyurethaan, zodat deze extra sterk wordt en geen onhygiënische holle ruimte heeft. In onze blog over het nut en de noodzaak van het juiste afwateringssysteem leggen wij er nog veel meer over uit.

Neem contact op

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of ontvang meer informatie.
Gert Siekmans, directeur RS Maatwerk