Ga naar content

Een goede hygiëne en voedselveiligheid zijn de belangrijkste vereisten voor een vloer in de visindustrie. Door onze ruime ervaring van meer dan 45 jaar kennen wij de vissector en de diverse hygiëne-eisen waaraan de werkvloer moet voldoen door en door. Ons team kan u daardoor voorzien van een passend totaalpakket: een geschikte industrievloer met afschot, afwatering en wandbescherming.

Bedrijfsvloer Vis industrie

De uitdaging voor een vloer in de visindustrie

Bedrijven in de visindustrie hebben verschillende ruimtes waar de vis wordt verwerkt, verpakt of klaargemaakt voor transport. Hierdoor zijn er veel uitdagingen voor vloeren in de visindustrie.

Bij het verwerken van vis is namelijk altijd een hoge kans op besmettingen aanwezig, waardoor het tegengaan van bacteriën een belangrijke rol speelt. Een geschikte bedrijfsvloer die bijdraagt aan de voedselveiligheid is dus onmisbaar in de visindustrie. De Ruys Groep verlegt sinds 1974 vloeren en is daarom gespecialiseerd in het verzorgen van naadloze, slijtvaste en stroeve vloerafwerkingen voor elke ruimte in het bedrijf. 

Bedrijfsvloer Vis industrie

De visindustrie is een natte industrie

In de visindustrie wordt in lage temperaturen gewerkt en zijn de bedrijfsvloeren in productieruimtes voortdurend nat door het vele gebruik van water en ijs maar ook door bloed, vetzuren en visresten. Dit kan plasvorming tot gevolg hebben, wat voor een ophoping van bacteriën zorgt. Het voorkomen van ziektes en besmettingen in de visindustrie heeft topprioriteit. Daarom is het gebruik van een voedselveilige bedrijfsvloer cruciaal in deze branche.

Een naadloze vloer-wandovergang door middel van plinten is een passende oplossing. Hierbij maken wij bij de Ruys Groep gebruik van ronde hoeken, in tegenstelling tot haakse hoeken die moeilijk reinigbaar kunnen zijn. Daarnaast wordt de industrievloer naadloos aangesloten op geplaatste afwatering waardoor verborgen gaten of naden waar viezigheid of bacteriën kunnen ophopen, worden tegengegaan.

De natte productieomgeving vergt ook vereisten voor mens en machine. De kans op bedrijfsongelukken wil men zoveel mogelijk beperken en palletwagens, heftrucks en andere transportmiddelen moeten zich veilig over de bedrijfsvloer kunnen bewegen. Naast een goede wandbescherming en afwatering biedt de Ruys Groep een antislipvloer, wat de veiligheid in uw bedrijf in de visindustrie ten goede komt. 

Bedrijfsvloer Vis industrie

Het schoonmaken van de vloer in de visindustrie

Bij het verwerken en verpakken van vis komt veel (vloeibaar) afval vrij, dat vaak op de vloer terechtkomt. Ook wordt vis in veel gevallen gemarineerd of met zoutoplossingen bewerkt. Deze middelen kunnen een bijtende invloed hebben op de vloer. Daarnaast worden vloeren in de visindustrie zeer grondig en dagelijks gereinigd. Vaak gebeurt dit met bijtende schoonmaakmiddelen, hogedrukreinigers of andere chemische producten. Het is belangrijk dat de bedrijfsvloer niet door deze bijtende middelen wordt beschadigd. Hier kunnen wij voor zorgen met geschikte, chemisch bestendige industrievloeren!

Intensief transport in de visindustrie

Het transport binnen bedrijven in de visindustrie is erg intensief. De vis moet vervoerd worden van de binnenkomst ruimte, naar de verpakkingsruimte en vervolgens naar de vriesruimte.Om deze reden moet de vloer sterk en slijtvast zijn: er moeten geen beschadigingen aan de vloer optreden door deze transportbewegingen van bijvoorbeeld heftrucks en pallets. Een slijtvaste vloer is dus ontzettend belangrijk, wat wij begrijpen bij Ruys Groep!

Onze industrievloeren voldoen aan de hygiëne-eisen in de visindustrie 

Vloeren in de visindustrie moeten aan allerlei eisen voldoen om geschikt te zijn voor uw bedrijf. Daarnaast gelden er verschillende veiligheid- en hygiënes eisen, waar uw vloer aan moet voldoen om wettelijk goedgekeurd te worden. Alle vloeren van de Ruys groep voldoen aan deze wettelijke eisen. De industrievloeren voldoen aan: HACCP, USDDA, EEG-richtlijnen en BCR.


Ucrete bedrijfsvloer
Bedrijfsvloer Vis industrie

De subsectoren waar onze vloeren geschikt voor zijn 

De bedrijfsvloeren voor de visindustrie worden in diverse typen bedrijven verlegd:

  • Visgroothandel;
  • Visverwerking;      
  • Fileerder rijen (verse vis);
  • Kokerijen;
  • Rokerijen;
  • Conservering;
  • Koel- en vrieshuizen;
  • Viswinkels.

De meest gelegde vloeren in de visindustrie

Referenties in de visindustrie

logo Het Urker Zalmhuys
logo Urk Export
Hendrik Ruys directeur Ruys Groep

Vloeroplossing op maat?

Neem contact met ons op
Hendrik Ruys, directeur Ruys Groep