Ga naar content

De distributie- en opslagsector omvat bedrijven die zorgen voor de distributie en opslag van goederen. In een distributiecentrum wordt er dag in, dag uit gereden met heftrucks, palletwagens en overige transportmiddelen en is de schuivende belasting door kisten en pallets op de bedrijfsvloer intensief. De werkvloer in deze sector zijn onderhevig aan een grote mechanische belasting en vereisen een slijtvaste industrievloer met een hoge druksterkte. Geschikte wandbescherming zorgt er voor dat muren niet beschadigen. 

De Ruys Groep kan u voorzien van een bedrijfsvloer met al deze kenmerken, zodat u veilig en efficiënt kunt werken in uw bedrijf in de distributie- en opslagsector.

MARGIA STONE

De uitdagingen voor een vloer in de distributie & opslag

De distributie- en opslagsector stelt veel eisen aan de bedrijfsvloer. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat deze eisen zijn en hoe wij met onze industrievloeren deze eisen kunnen beantwoorden. Voor deze branche hebben wij verschillende vloeroplossingen voor iedere ruimte en ieder budget.

KORODUR pantserdekvloer

Een hoge belasting op de vloer

In de opslag- en distributiesector zorgt het schuiven van bakken en pallets voor een hoge schuifbelasting op de bedrijsfvloer. Heftrucks en overige transportmiddelen vervoeren zware ladingen en de intensiteit van het verkeer is hoog waardoor de mechanische belasting op de werkvloer groot is. De Ruys Groep biedt sterke industrievloeren die bestand zijn tegen deze invloeden zodat u geen omkijken heeft naar mogelijke vloerproblemen en vooruitstrevend kan werken.

Gietvloer bedrijfsvloer AGF Berryworld

Stof vermijden met de geschikte vloer 

Vaak krijgt u in distributiecentra te maken met stof die bedrijven zoveel mogelijk willen beperken. Het aanbrengen van een dunne vloeroverlaging zoals een PU-cement vloer of kunststofvloer houdt uw bedrijfsvloer stofvrij waardoor de hygiëne en veiligheid voor werknemers verbetert. Bijkomend voordeel is dat deze industrievloeren in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn waardoor bedrijfsruimtes een mooie esthetische uitstraling krijgen. 

Agressieve vloeistoffen 

In sommige onderdelen van de distributie- en opslagsector wordt gewerkt met agressieve vloeistoffen. Deze vloeistoffen bijten zich op termijn in de bedrijfsvloer en zorgen voor beschadigingen zoals scheuren en gaten. De Ruys Groep is de grootste Ucrete applicateur in Nederland en heeft met het Ucrete vloersysteem een geschikte bedrijfsvloer die vanwege de hoge chemische resistentie een goede vloeroplossing voor opslagcentra kan zijn, waar vaak agressieve chemicaliën worden opgeslagen.   

Een supervlakke industrievloer 

In distributiecentra en hoogstapelmagazijnen staan vaak hoge stellingen en bereiken heftrucks een hoge hefhoogte. Een kleine nuance in de vlakheid van de vloer kan bij het hoog wegzetten van goederen een enorm verschil maken. Hierdoor is het belangrijk dat heftrucks zonder problemen en op een veilige manier hoog in de lucht kunnen reiken. De Ruys Groep realiseert supervlakke vloeren

De KORODUR Pantserdekvloer van de Ruys Groep is een zeer sterke industrievloer die in alle gewenste gradaties van vlakheid kan worden gelegd. In de afgelopen 45 jaar heeft Ruys Vloeren grote distributiecentra van deze hoogwaardige industrievloer voorzien en deze meermaals in de supervlakke versie uitgevoerd.

Robotverkeer

Ook de inzet van AVG's, AMR's en ander robotverkeer stelt eisen aan de vlakheid van de vloer. Een onvlakke bedrijfsvloer zorgt voor stagnatie in de verkeersbewegingen en kost geld. Het is belangrijk dat automatisch verkeer geen hinder ondervindt door nuances in de vloer waardoor de vloeraansluiting op de transportlijnen de nodige vakmanschap vereist, die de Ruys Groep bezit. 


Kunststof bedrijfsvloer
kunststof vloer voor de industrie

De sectoren waar onze vloeren geschikt voor zijn 

De vloeren voor de distributie- en opslagindustrie worden in diverse typen bedrijven verlegd: 

  • Distributie;
  • Opslag;
  • Expeditie. 

De meest geschikte vloeren in de distributie- en opslagindustrie

logo St vd Brink
logo van de Brug
Hendrik Ruys directeur Ruys Groep

Vloeroplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Hendrik Ruys, directeur Ruys Groep