Ga naar content

De overige foodindustrie omvat de productie van voedingsmiddelen die niet specifiek onder de productie of verwerking van vlees, vis, AGF, brood & banket en dranken & conserven valt. Bij de Ruys Groep verleggen wij onder andere vloeren bij producenten en verwerkers van maaltijden, noten, pindakaas, chocolade, sauzen en kruiden. Doordat deze producten zo uiteenlopen, is de meest geschikte vloer zeer afhankelijk van de toepassing. Daarom inventariseren wij bij elk project van tevoren de functie van de ruimtes waar de vloer verlegd zal worden, wat de wensen of behoeftes van de klant zijn en stellen wij hier een passend advies voor op. 


 
Ucrete bedrijfsvloer Ruys Groep

De uitdaging voor een vloer in de overige foodsector

Voordat wij beginnen met het advies voor een nieuwe vloer, analyseren wij waar de vloer onderhevig aan zal zijn. Is het intensief transport, chemische belasting, strenge hygiëne eisen, hoge temperatuurbelastingen en/of gladheid? Door meer dan 40 jaar ervaring weten wij waar uw vloer in de overige foodsector aan moet voldoen.


 
Ucrete bedrijfsvloer Ruys Groep

De chemische belasting in de overige food

Naast mechanische belasting, kan de vloer onderhevig zijn aan chemische belastingen. Wanneer er bijvoorbeeld chemische of agressieve schoonmaakmiddelen worden gebruikt of wanneer deze vrijkomen tijdens het productieproces, is het belangrijk dat er een vloer gelegd wordt die hier tegen bestand is. Bij de Ruys Groep leggen wij vloeren die niet worden aangetast door deze chemische belastingen. 

De voedselveiligheid en hygiëne 

Bij voedselproductie of -verwerking speelt hygiëne en voedselveiligheid vaak een grote rol. Hierbij is het uiteraard belangrijk dat de vloer eenvoudig te reinigen is en dat de kans op het ontstaan van plassen water wordt verkleind. Hiervoor stellen wij een passend afschotplan met geschikte afwateringssystemen op, zorgen wij ervoor dat de industrievloer eenvoudig te reinigen is en antislip blijft behouden.

MARGIA GRANIET bedrijfsvloer

Een antistatische vloeroplossing

Een vloer in de overige food kan onderhevig zijn aan mechanische belastingen door intern transportverkeeer en door zware machines. In sommige industrieën is er zelfs sprake van elektrische geladenheid. Dit kan het geval zijn wanneer er vele verschillende machines worden gebruikt, oftewel, een vrij geautomatiseerd productieproces. Om het risico van overvliegende vonken van machines of explosiegevaar te voorkomen is het noodzakelijk om een vloer te realiseren die antistatisch is.

Wij realiseren een antistatische vloer met de juiste slijtvastheid, zodat beschadigingen door dagelijks intensief transport op en over de vloer worden voorkomen. Ook biedt Ruys Groep de juiste wandbescherming om wanden te beschermen tegen het gebruik van intensieve transportmiddelen. 

Onze vloeren zijn geschikt voor de productie van:

 • Noten;
 • Pindakaas;
 • Chocolade;
 • Snoep;
 • Sauzen;
 • Kruiden;
 • Snacks;
 • Overig.

De sectoren waar onze vloeren geschikt zijn

 • Conserven;
 • Diervoeding;
 • Food componenten;
 • Grootkeukens- en maaltijden;
 • Vetten & oliën;
 • Vrieshuizen.

Kunststof bedrijfsvloer
Ucrete bedrijfsvloer Ruys Groep

De meest geschikte vloeren voor Overig Food

Referenties in de overige voedselindustrie

logo Verstegen
logo Euroma
logo Elburg Foods
logo Visser chocolade
logo Rimboesauzen
logo Pepsico
logo Bresc
logo Koppejannoten
logo Plaza Foods
logo Ruitenberg
logo Esro Food Group
logo GoodLife foods
logo van Melik
logo Bonfait
logo Huuskes
Hendrik Ruys directeur Ruys Groep

Vloeroplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Hendrik Ruys, directeur Ruys Groep