Ga naar content

Utiliteit is een verzamelnaam voor vele verschillende overige bedrijven. Daarom is er in veel gevallen advies op maat nodig om de passende vloer voor uw bedrijfsprocessen te kunnen realiseren. Zo stelt bijvoorbeeld de farmaceutische industrie hele andere eisen aan de vloer dan de eisen die er in een fietsenstalling of parkeergarage worden gesteld. Afhankelijk van de productieruimte en functionaliteit van de vloer wordt advies op maat gemaakt door de Ruys Groep.

Gietvloer

De uitdagingen voor een vloer in de utiliteit

De uitdagingen voor een vloer in de utiliteitsbranche lopen sterk uiteen. Deze moeten per soort bedrijf en productieprocessen worden bepaald. Toch zijn er een aantal eisen die in vrijwel elk soort bedrijf in de utiliteit worden gesteld aan de vloeren.  


 
Gietvloer bedrijfsvloer AGF Berryworld

Een hygiënische vloer

Een groot deel van de bedrijven in de utiliteitsbranche zijn ziekenhuizen, laboratoriums en bedrijven in de farmaceutische industrie. Bij deze bedrijven is het ontzettend belangrijk dat de ophoping van bacteriën wordt voorkomen, zodat er geen gevaren ontstaan voor zowel de mens als voor de productieprocessen. De Ruys Groep biedt vloeren aan die eenvoudig te reinigen zijn, maar ook door de naadloze afwerking van afwatering en wandbescherming wordt voorkomen dat vuil zich kan ophopen in verborgen gaten, kieren of naden.

Een kleinere kans op uitglijden 

Vrijwel in elk bedrijf in de utiliteitsbranche is het risico op uitglijden relatief groot. Doordat er ofwel in vochtige omgevingen wordt gewerkt ofwel doordat er vocht vrijkomt tijdens het productieproces, waardoor de vloer glad kan worden. Om deze reden is een antisliplaag op de vloer onmisbaar. Hierdoor wordt de kans op uitglijden kleiner en wordt de veiligheid van uw medewerkers gegarandeerd.

Kunststof bedrijfsvloer

Slijtvastheid van de vloer 

In veel bedrijven in de utiliteit, zoals in fietsenstallingen en parkeergarages, is de kans op slijtage aan de vloer groot. Doordat zich voortdurend auto’s, fietsen en personen voortbewegen over de vloer, is deze onderhevig aan slijtage. Daarom is een slijtvaste vloer van belang. De Ruys Groep weet door meer dan 40 jaar ervaring welke vloer geschikt is voor uw bedrijf! 


Kunststof bedrijfsvloer
Kunststof bedrijfsvloer

De sectoren waar onze vloeren geschikt voor zijn

De vloeren voor de utiliteit industrie worden in diverse typen bedrijven verlegd: 

 • Ziekenhuizen; 
 • Laboratoriums; 
 • Farmaceutische industrie;
 • Scholen;
 • Musea;
 • Stations;
 • Fietsenstallingen;
 • Datacenters;
 • Detailhandel;
 • Trafostations;
 • Overig.

De vloeren in de utiliteit industrie zijn sterk afhankelijk van de toepassing. Daarom is advies op maat nodig om de passende vloer voor uw bedrijfsprocessen te realiseren 

Een greep uit onze referenties

logo ArtEZ
logo Enexis
logo Stedin
logo DSM
logo ProRail
Hendrik Ruys directeur Ruys Groep

Vloeroplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Hendrik Ruys, directeur Ruys Groep