Ga naar content

Na de vloer renovatie van Station Amersfoort, kunnen de ruim 43.000 reizigers per dag de loopbrug weer veilig oversteken. Maar ook tijdens de renovatie van de vloer is de hinder voor reizigers beperkt gebleven. Onze werkwijze in combinatie met het toegepaste vloersysteem - de Ucrete DP antislip vloer - heeft de downtime tot een minimum teruggebracht. De loopbrug op het NS Station Amersfoort is met deze vloer renovatie duurzaam beschermd tegen chemische, mechanische en organische belasting.

Knooppunt Station Amersfoort Centraal
Amersfoort Centraal is het belangrijkste spoorwegstation in Amersfoort en een belangrijk knooppunt in het spoorvervoer tussen de Randstad en Noord- en Oost-Nederland. Er zijn ieder half uur verbindingen tussen Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Rotterdam en Leeuwarden / Groningen / Enschede. Ook rijden er stoptreinen en sprinters in de richtingen Amsterdam, Utrecht, Zwolle en Ede-Wageningen. Volgens opgave van de NS (2018) maken dagelijks 43.710 reizigers gebruik van Station Amersfoort Centraal.

Projectdetails

Branche: utiliteit     
Dienst: renovatie

Opdrachtgever: NS   
Eindgebruiker: NS 
Plaats: Amersfoort
Vloeroppervlak: 300 m²
Opleveringsjaar: 2020

Producten
Bedrijfsvloer: Ucrete DP 

Aanleiding vloer renovatie
De schades aan de vloer van de loopbrug zijn door mechanische en organische belasting en de slechte afwerkstaat van de epoxy vloer ontstaan. Uit visuele inspectie kwam sterke onthechting en slijtage naar voren. Reiniging van de vloer werd hierdoor bemoeilijkt terwijl ook het risico dat passanten uitgleden of struikelden toenam. De ondergrond bleek geschikt voor de vloer renovatie van Station Amersfoort.

Advies SR Vloeren
Toegespitst op het intensieve gebruik van de loopbrug is voor de vloer renovatie van Station Amersfoort de Ucrete DP10 BC4 vloersysteem geadviseerd. Dit is een eenvoudig te reinigen vloerafwerking met een oppervlakteprofiel (DP10) van R11 en slipweerstand van 45-50. Deze sterke antislip vloer biedt duurzame bescherming tegen chemische, mechanische en organische belasting. Ook is deze bestand tegen temperaturen van +70°C tot –15°C.

Werkwijze vloer renovatie Station Amersfoort

  • Ondergrondvoorbehandeling door bestaande vloerafwerking met stofarm intensief stralen en het randwerk met stofarm diamantschuren op te ruwen.
  • Aanbrengen van verankeringsgroeven verdeeld over de vloersectie.
  • Applicatie van de Ucrete DP antislip vloer met DP10 structuur en grijze Ucrete Topcoat.
Lees meer over ons werk in deze sector Utiliteit
Robin Verschuren directeur AS Vloerwerken

Een vloeroplossing op uw station?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Robin Verschuren, directeur AS Vloerwerken

Meer van ons werk zien?

Bekijk onze referenties in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.