Ga naar content

De automotive industrie bestaat uit meerdere soorten bedrijven zoals showrooms, garages, herstelbedrijven, (leveranciers van) autofabrikanten, autowasstraten, truckwasstraten en parkeergarages. Deze bedrijven bevinden zich in dezelfde branche, maar de eisen die aan de vloer worden gesteld lopen sterk uiteen. Dankzij onze jarenlange ervaring in de automotive weet de Ruys Groep wat deze uitdagingen zijn en kunnen wij de geschikte garagevloer adviseren en aanbrengen in uw bedrijf!

kunststof vloer auto showroom

De uitdagingen voor een vloer in de automotive

Afhankelijk van de gebruikersfunctie van de bedrijfsruimte heeft een bedrijfsvloer in de Automotive veel uitdagingen. Of nu functionele eisen zoals antislip, slijtvast of een chemische resistentie belangrijk zijn of de klant vraagt om een esthetische vloer voor bijvoorbeelde de showroom, de Ruys Groep biedt een geschikte gaaragevloeroplossing en voorziet u graag van advies. 

Kunststof bedrijfsvloer

De invloed van agressieve vloeistoffen

Voornamelijk showrooms hebben te maken met weekmakers die ontstaan als nieuwe banden voor langere tijd op een vaste plek stil staan. Deze weekmakers kunnen in de bedrijfsvloer trekken en afdrukken achterlaten. Een onwenselijke situatie voor ruimtes waar esthetica vaak erg belangrijk is. Ook oliën & vetten die gebruikelijk zijn in de automotive kunnen de coating van een garagevloer beschadigen. Terwijl een parkeergarage vloer ook belast wordt door vloeistoffen door weersinvloeden, zoals strooizout. De Ruys Groep heeft diverse vloeistofdichte industrievloeren in het aanbod die ook bestand zijn tegen agressieve vloeistoffen.

Een slijtvaste garagevloer in de automotive

In autogarages en herstelbedrijven wordt er vaak gewerkt met gereedschap en apparatuur en is de wrijving door de voertuigen op de vloer groot. In wasstraten rijden voertuigen in hetzelfde spoor en in parkeergarages vormen in- en uitritten samen met bochten een zware belasting voor de vloer. De constante belasting op dezelfde plek versnelt de beschadiging van de vloer. Wij bieden diverse soorten vloeren aan met een hoge mate van slijtvastheid wat er voor zorgt dat de vloer niet snel slijt en jarenlang meegaat. 

Kunststof bedrijfsvloer

De kracht van een esthetische vloer 

Een esthetische vloer in de showroom versterkt de uitstraling van het bedrijf en draagt bij aan de beleving van de klant waardoor een esthetische vloer wenselijk is. Maar ook voor parkeergarages en wasstraten kan esthetica een belangrijk uitgangspunt zijn voor het aanbrengen van een hoogwaardige bedrijfsvloer. Daar kan de Ruys Groep voor zorgen en biedt vloeren in verschillende kleuren en uitvoeringen! Onze klanten, die onder andere bestaan uit de showrooms van Mercedes, Audi, Porsche en Volvo bezoeken zijn zeer tevreden over het feit dat de showroom vloeren voldoen aan deze esthetische eisen en bijdragen aan de uitstraling van het bedrijf. 

Kunststof bedrijfsvloer

Vloermarkeringen zijn onmisbaar

Vooral in parkeergarages wordt veelal gebruik gemaakt van vloermarkeringen. Denk aan de belijning en nummering van parkeervakken, maar ook om aan te geven waar zebrapaden zijn en om bijvoorbeeld de rijpaden een andere kleur te geven dan de parkeervakken. De Ruys Groep zorgt niet alleen voor de juiste slijtvaste vloer in uw parkeergarage, wij voorzien u van het gehele pakket. Dat houdt in: de geschikte vloer, trap en vloermarkeringen die de veiligheid en duidelijkheid ten goede komen. Wij hebben al vele garagevloeren voor parkeergelegenheden mogen verleggen zoals bij de Arena parkeergarage, Krakeling garage in Almere, Provinciehuis Zwolle en Het Paard parkeergarage in Utrecht. 

Het belang van antislip

In wasstraten wordt er constant met water en wisselende chemische schoonmaakmiddelen gewerkt waardoor er een risico is tot ongelukken door gladheid. Voor de natte gebieden in deze wasstraten bieden wij een bedrijfsvloer met antislip naar wens zodat zodat men zich veilig over de vloer kan bewegen. Maar ook bij de in- en uitrit van een parkeergaragevloer is antislip van belang. Dit zorgt ervoor dat auto’s en overige voertuigen de parkeergarage veilig kunnen betreden wanneer er een laag sneeuw, ijs of water ligt en slippartijen worden voorkomen. Wij bieden ook passend afschot in de vloer zodat waterplassen door regenval worden voorkomen. Een plasvrije vloer gaat het lekken van het parkeerdek tegen en bezoekers kunnen zorgeloos de auto in- en uitstappen zonder het risico te lopen in een plas te staan.  

Bijzondere eisen van de wasstraten 

In de wasstraat wordt met chemicaliën gewerkt om het voertuig maar ook de vloer de reinigen. Vooral in wasstraten voor trucks die worden ingezet voor het transporteren van voedingsmiddelen gelden strenge eisen voor de voedselveiligheid. Deze vrachtwagens worden onder extreme temperaturen en met stoom gereinigd om onder andere bacterievorming tegen te gaan. Hierdoor moet de bedrijfsvloer bestand zijn tegen extreme hitte en agressieve chemicaliën om een duurzame vloeroplossing te zijn. Vaak adviseren wij om een Ucrete vloer in de wasstraat aan te brengen. De Ucrete vloer is bestand tegen extreme thermische belastingen en chemische invloeden maar is ook antislip en slijtvast. Hierdoor voldoet u aan de wet- en regelgevingen omtrent chemicaliën in de automotive. Eventueel kan men nadenken over een kunststofvloer zoals de troffelvloer of gietvloer, maar deze vloertypes hebben meer kans op beschadigingen en slijtage en zijn daardoor geen vloeroplossing voor de lange termijn.


Kunststof bedrijfsvloer
Ucrete bedrijfsvloer Ruys Groep
Ucrete bedrijfsvloer Ruys Groep
Kunststof bedrijfsvloer

De sectoren waar onze vloeren geschikt voor zijn 

De vloeren voor de automotive industrie worden in diverse typen bedrijven verlegd: 

  • Showrooms;
  • Autogarages;
  • Parkeergarages;
  • Herstelbedrijven;
  • (Leveranciers van) Autofabrikanten;
  • Autowasstraten;
  • Truckwasstraten; 
  • Tankcleaning;
  • Brandweerkazernes.

Garagevloer in de automotive industrie

Bij Ruys Groep zijn we gespecialiseerd in hoogwaardige garagevloeren, van duurzame coatings tot garagevloeren egaliseren en compleet nieuwe naadloze gietvloeren voor garages. Onze op maat gemaakte oplossingen, zoals epoxy garage vloer coating en kunststof vloeren, bieden niet alleen bescherming tegen slijtage maar ook een verbeterde esthetiek voor uw werkplaats. Of u nu uw garagevloer wilt egaliseren, coaten of isoleren, wij zorgen voor een vloer die staat voor kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

De meest gelegde vloeren in de automotive industrie

Referenties in de automotive industrie

logo VDL
logo Smeets
logo van de Brug
logo St vd Brink
logo Nieuwenhuijse
logo Scania
logo Volvo
logo Asca
Hein Steeman algemeen manager De Bedrijfsvloer

Vloeroplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Hein Steeman, algemeen manager De Bedrijfsvloer