Ga naar content

De zuivelindustrie omvat de producenten van zowel boter en kaasproducten als de brede schaal van melk zoals melk, melkpoeder, ijs, yoghurt en vla. Vanwege de grote gezondheidsrisico’s van bedorven melkproducten speelt hygiëne en voedselveiligheid een belangrijke rol in deze industrie. De eisen die worden gesteld aan een industriële vloer in de zuivelindustrie worden om deze reden steeds strenger. Deze vloer moet niet alleen eenvoudig te reinigen en beschikken over een antislip, maar ook bestand zijn tegen de melkzuren die vrijkomen en de sterke temperatuurschommelingen die plaatsvinden. Bij de Ruys Groep weten wij hoe we om moeten gaan met deze eisen en voorzien wij uw bedrijf in de zuivelindustrie van de juiste vloer, op de juiste plek!


 
Zuivelindustrie Ruys Groep

De uitdagingen voor een vloer in de zuivelindustrie

In de zuivelindustrie moet de vloer aan zeer uiteenlopende eisen voldoen en zijn er diverse uitdagingen. Door meer dan 40 jaar ervaring in deze branche weet de Ruys Groep wat deze uitdagingen zijn, en kunnen wij de geschikte vloer adviseren en verleggen in uw bedrijf in de zuivelindustrie.
Gietvloer bedrijfsvloer AGF Berryworld

De zuivelindustrie: een vochtige werkomgeving

Bij de productie van melkproducten kunnen er diverse vloeistoffen vrijkomen. Denk hierbij aan vetten, romen, melkzuren, suikers, fruitsappen, eiwitten, koolhydraten, kleurstoffen en andere toevoegingen. Ook moet de vloer natuurlijk regelmatig worden schoongemaakt om aan de strenge hygiëne-eisen te voldoen. Hierdoor kan de vloer glad worden en bestaat er de kans tot uitglijden. Om deze reden realiseren wij bij de Ruys Groep een stroef vloeroppervlak bij vloeren voor de zuivelindustrie door het aanbrengen van een antisliplaag. Een extra voordeel is dat deze laag niet slijt door de chemische of mechanische belastingen en makkelijk te reinigen is. 

De zure stoffen in de zuivelindustrie 

Door het vrijkomen van bepaalde bijtende stoffen (vetten, romen, melkzuren, suikers, fruitsappen, eiwitten, koolhydraten, kleurstoffen, etc) bij zure melkproducten wordt de vloer langdurige tijd blootgesteld aan deze stoffen. Waardoor het belangrijk is dat de bedrijfsvloer hier tegen bestand is. Daarnaast wordt de vloer dagelijks gereinigd met reinigingschemicaliën en hogedrukspuiten. De vloeren van de Ruys Groep zijn bestand tegen deze bijtende stoffen, heet water en stoom reinigen.

Bestand tegen thermische en mechanische invloeden 

In de zuivelindustrie wordt gewerkt onder extreme temperatuurverschillen. Bij het bereiden, invriezen en verpakken van melkproducten is er sprake van temperaturen tussen de -40 tot 130 graden Celsius. Daarnaast worden de vloeren vaak gereinigd met water van een zeer hoge temperatuur. Ook het gebruik van zware objecten en machines komt veel voor in de zuivelindustrie. De vloeren moeten dus bestand zijn tegen zowel deze extreme temperatuurverschillen, als het vallen van zware objecten op de vloer, en eventuele vonken van machines die op de vloer terecht kunnen komen. Om explosiegevaar tegen te gaan realiseren wij antistatische vloeren. Deze antistatische bedrijfsvloeren zorgen ervoor dat er geen vonken overvliegen op personen of apparaten en garanderen een veilige werkomgeving. 


Ucrete bedrijfsvloer Ruys Groep

Een passende industrievloer voor uw opslag

Door de totaaloplossing die de Ruys Groep biedt, hebben wij voor alle bedrijfsruimtes een passende bedrijfsvloer. Een sterke, slijtvaste industrievloer voldoet uitstekend aan de eisen die in uw opslag en expeditie worden gesteld. Intensief verkeer van heftrucks, palletwagens en karren vormen geen probleem voor onze industrievloeren. Net als het totaalgewicht waar de vloer aan wordt blootgesteld door bijvoorbeeld de opslag van kaas. Voor deze ruimtes kunnen wij u ook passende wandbescherming aanbieden zodat het interne verkeer geen bedreiging voor uw wanden vormen. 

Een passende industrievloer voor uw verwerking 

Onze industrievloeren voor de zuivelindustrie zijn geschikt voor het verwerken van: 

  • Melk; 
  • Melkpoeder;
  • Romen;
  • Crême fraiche; 
  • Boter;
  • Kaas;
  • Yoghurt;
  • Eieren;
  • IJs.

De meest gelegde vloeren in de zuivelindustrie

Referenties in de zuivelindustrie

logo Zijerveld
logo Ruitenberg

Vloeroplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Edwin Slingerland, algemeen directeur SR Vloeren