Ga naar content

In de vleesindustrie is een juiste bedrijfsvloer die voldoet aan alle kwaliteitseisen één van de belangrijkste elementen binnen het bedrijf. In deze branche draait het om hygiëne, voedselveiligheid en antislip. Daarom moet de werkvloer in bijvoorbeeld een slachterij voldoen aan de eisen op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne, duurzaamheid en bestand zijn tegen invloeden van de rest- en bijproducten die bij de slacht ontstaan. De industrievloer moet dus vooral hygiënisch en bactieriearm zijn. Bij de Ruys Groep spelen wij hierop in door een naadloze vloerafwerking in combinatie met een afschotvloer te realiseren en een passende vloeraansluiting op de wandbescherming en afwatering.

De uitdaging voor een industrievloer in de vleesindustrie

In de vleesindustrie vinden diverse processen plaats, waardoor de industrievloeren in deze branche aan uiteenlopende eisen moeten voldoen. Het werk in deze branche is ruig en de vloer wordt intensief belast. Wij beschikken over de kennis om deze eisen en uitdagingen te beantwoorden en u te voorzien van een passend vloeradvies.

MARGIA STONE

De vochtige omstandigheden in de vleesindustrie

Medewerkers in vleesverwerkende bedrijven werken in vochtige omstandigheden doordat de werkvloer een ruim deel van de tijd nat is. Om de kans op bedrijfsongelukken door een gladde werkvloer te beperken is antislipvloer is heel belangrijk en in veel gevallen verplicht in de vleesverwerkende branche. 

Ook is een goede afwatering met bijpassend afschot belangrijk om de slachtresten en ander vuil water op een goede manier af te voeren en een hygiënische, plasvrije vloer te creëren. De industrievloeren van de Ruys Groep zijn blijvend antislip en slijtvast, ondanks de intensieve belasting van productie en schoonmaak.

Daarnaast verzorgen wij een perfecte aansluiting op de juiste afwatering en wandbescherming. Zo voorkomt u de ophoping in kieren of gaten van bacteriën, slachtresten, bloed, vetzuren, eiwitten en andere stoffen.

Margia Graniet bedrijfsvloer Jo Herbots

De bijtende vloeistoffen in de vleesindustrie

Bij het verwerken en verpakken van vlees komen verschillende bijtende vloeistoffen vrij zoals bloed, vetzuren en eiwitten. Deze komen in veel gevallen op de vloer terecht, wat als gevolg heeft dat deze een agressieve aanslag hebben op de bedrijfsvloer. De industrievloer kan hierdoor beschadigd raken. Onze vloeren zijn bestand tegen deze bijtende vloeistoffen, waardoor uw bedrijfsvloer jaren lang mee gaat. 

De belasting van wisselende temperaturen en schoonmaak 

In de vleesverwerking wordt vaak gewerkt onder lage temperaturen, waarna de industrievloeren vervolgens in veel gevallen met heet water, schoonmaakmiddelen, hogedrukreinigers en chemicaliën worden gereinigd. Een kwalitatieve bedrijfsvloer zal dus ook bestand moeten zijn tegen deze thermische belastingen en chemische schoonmaakmiddelen. De industrievloeren van de Ruys Groep voldoen hieraan! Onze vloeren hebben een levensduur van meer dan 30 jaar waarbij het onderhoud relatief laag is. Het aanschaffen van nieuwe bedrijfsvloer bij de Ruys Groep is voor u een duurzame investering die zich zeker terugbetaald.

Onze vloeren voldoen aan de hygiëne-eisen in de vleesindustrie

De industievloeren in de vleesbranche moeten voldoen aan de steeds strenger wordende eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. In vrijwel geen enkele andere branche zijn kwaliteit, controlesystemen en standaarden zo grootschalig ingevoerd als in de vleesindustrie. Vleesverwerkingsbedrijven werken daarom op basis van HACCP en/of specifieke hygiënecodes. De vloeren van de Ruys Groep zijn goedgekeurd en voldoen aan alle geldende veiligheidseisen: HACCP, USDDA, EEG-richtlijnen en BCR. Ook voldoen onze industrievloeren aan de BREEAM-certificering.


MARGIA GRANIET
MARGIA STONE

De subsectoren waar onze industrievloeren passen 

De vloeren voor de vleesindustrie worden in diverse typen bedrijven verlegd:

  • Slachterijen;
  • Uitsnijderijen;
  • Vleesverwerkers;
  • Worstfabrieken;
  • Vleeswarenfabrieken;
  • Slagerijen;
  • Wild- en gevogelte specialisten;
  • Darmverwerkers;
  • Dierenvoeding;
  • Vleesvervangers.

De meest gelegde vloeren in de vleesindustrie

onze referenties in de vleesindustrie

logo Westfort Vleesproducten
logo Simons
logo Group of Butchers
logo Weidenaar
logo GoodLife foods
logo J.A. ter Maten B.V.
logo Remkes
logo BeterKip
logo Compaxo
logo van Melik
logo VanDrie Group
logo Elburg Foods
logo Van Rooi Meat
logo Esro Food Group
logo Pali Group
logo Cor Voet B.V.
Hendrik Ruys directeur Ruys Groep

Vloeroplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Hendrik Ruys, directeur Ruys Groep