Ga naar content

In o.a. de zuivelindustrie moet een vloer antislip zijn. Twijfelt u, of u een antislip vloer moet nemen? Wij leggen u uit waarom een antislip vloer belangrijk is.

HACCP, waaronder dus ook een vloer die voldoende antislip is gemaakt, is van toepassing op elk bedrijf dat zich bezighoudt in de voedselverwerkende industrie. In o.a. de productie, verwerking of distributie van levensmiddelen en/of diervoeders. Maar ook in de chemische-, farmaceutische- en zuivelindustrie moet een vloer voldoende antislip zijn.

Naast de voedselveiligheid in het algemeen, is ook de persoonlijke veiligheid van mensen die werken in de voedingsindustrie dus een kernpunt van het HACCP systeem.

Jaarlijks gebeuren er in Nederland bedrijfsongelukken als gevolg van uitglijden op gladde of natte vloeren die niet voldoende antislip zijn. Behalve persoonlijk leed voor het slachtoffer heeft dit vaak ook vervelende juridische gevolgen voor de eigenaar of beheerder van het bedrijfspand als blijkt dat dit te maken heeft met onvoldoende antislip op de vloer.

Vanuit de Arbo regelgeving worden nadere eisen gesteld aan de werkvloer. Zo moet een werkvloer vrij zijn van oneffenheden en gevaarlijke hellingen. Een goede vloer dient zoveel mogelijk vast, stabiel en antislip te zijn. Daarbij moet de werkvloer ten behoeve van de hygiëne zo goed mogelijk kunnen worden schoongemaakt en onderhouden.

Al met al dus geen eenvoudige opgave om de juiste vloer te kiezen. Als gespecialiseerd vloerenbedrijf en antislip specialist biedt de Ruys Groep een passende vloeroplossing. Een geschikte bedrijfsvloer met voldoende antislip en correct verlegd, biedt u een bedrijfszekere en veilige oplossing. Door de duizenden m² vloer die wij in de afgelopen 4 decennia voor met name de voedingsmiddelen industrie hebben gemaakt kunnen wij u, tot in detail, vertellen waar een veilige vloer aan moet voldoen.

Lodewijk Beringen

Neem contact op voor vloeroplossingen op maat

Ook benieuwd naar de meest geschikte antislip vloer voor uw bedrijf? Bel of mail ons voor meer informatie over antislipvloeren of een passende vloeroplossing voor uw vloerprobleem.
Lodewijk Beringen, commerciële binnendienst & calculator Ruys Vloeren