Ga naar content

We kijken met plezier terug op het renoveren van de productievloeren bij groenteverwerker Tacken GmbH (onderdeel van Hessing Supervers). Het is namelijk altijd weer bijzonder om met een vaste opdrachtgever samen te werken. Hessing Supervers weet uit ervaring dat we de hoogste kwaliteit in renovatievloeren leveren en oplossingsgericht handelen. Vandaar dat de Ruys Groep regelmatig worden ingeschakeld voor vloeroplossingen. 

Ucrete DP voor Tacken
Ucrete DP vloeren zijn ideaal voor de voedingsindustrie. Het systeem is zowel chemisch, mechanisch als thermisch zwaar te belasten, en tegelijkertijd zeer hygiënisch. Naast een Halal- en HACCP-certificatie, is ook het "Indoor Air Comfort Gold Label" toegekend. De makkelijk te reinigen Ucrete DP antislip vloeren kennen een lage emissie terwijl voedingsmiddelen door de afgewerkte vloer niet worden aangetast. Voor Hessing Supervers is een Ucrete DP10 (oppervlaktestructuur van 45-50 / R11) vloersysteem in een dikte van 4 mm (BC4) opgeleverd. We hebben in meerdere fases diverse productievloeren opgeleverd. 

Projectdetails

Branche: AGF
Dienst: renovatie

Opdrachtgever: Tacken GmbH
Plaats: Schwalmtal (DE)
Vloeroppervlak: 850 m²
Opleveringsjaar: 2021-2022

Producten
Bedrijfsvloer: Ucrete DP

Voorbereiding renoveren productievloeren
SR Vloeren gaat bij het renoveren van vloeren niet over 1 nacht ijs. Naast inventarisatie van de belasting van de vloer, alsmede de normeringen, veiligheids- en gebruikerseisen, onderzoeken we de kwaliteit van de bestaande constructie. Zo kunnen we gericht adviseren over de juiste aanpak en afwerking bij vloerrenovatie. Ook bij de te renoveren productievloeren is deze werkwijze gehanteerd.

Hechtsterkte meten
Op de te renoveren vloer zijn proefvlakken aangebracht. Dit om de hechtsterkte te kunnen meten. Uit de meting bleek dat de aanhechtsterkte van de vrijgekomen, cementgebonden betonnen ondergrond voldoende is om de Ucrete vloer te laten hechten.

Kernboring
Ook de kernboring bleek geen bezwaar op te leveren voor het renoveren van de productievloeren. Met een kernboring kan onder andere de porositeit, druktsterkte, carbonatatie, volumieke massa, cementsamenstelling en waterindringing worden achterhaald.

Aanpak productievloeren
Dankzij een strakke planning die vooraf is afgestemd met de opdrachtgever, wordt de downtime bij elk renovatieproject tot een minimum teruggebracht. Niet alleen die planning, maar ook ons voorraadbeheer, ervaren teams en een soepele overgang tussen alle werkzaamheden, zijn typerend voor onze aanpak.

Bij het renoveren zijn achtereenvolgens de volgende stappen gezet:

  • verwijderen huidige vloerafwerking tot op een gezonde betonnen ondergrond;
  • aanbrengen schraaplaag;
  • aanbrengen verankeringssleuven;
  • aanbrengen Ucrete DP10 BC4;
  • aanbrengen plintafwerking Ucrete RG;
  • aanbrengen voegen MasterSeal CR460 flexibele voegmassa.
Lees meer over ons werk in deze sector AGF

De beste bedrijfsvloer voor uw renovatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Edwin Slingerland, algemeen directeur SR Vloeren

Meer van ons werk zien?

Bekijk onze referenties in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.