Ga naar content

Zonder downtime voor Pluimveeverwerking Jan van Ee opgeleverd: een rode Ucrete vloer als eindresultaat van een volledige vloerrenovatie. Dagelijks worden bij het bedrijf uit Stroe zo’n 95.000 stuks pluimvee aangevoerd en verwerkt. Door onze zorgvuldige planning en aanpak, heeft de vloerrenovatie het productieproces niet onderbroken. Ook de snel belastbare rode Ucrete vloer - een Ucrete DP antislip vloer - heeft hier aan bijgedragen. Door dit alles konden we de downtime tot 0 terugbrengen.

Aanleiding voor vloerrenovatie
In de ruimte ‘Panklaar’ was de vloer dusdanig ernstig beschadigd, dat deze niet langer voldeed aan de gestelde keuringseisen. SR Vloeren heeft na inspectie het uitvoeren van lokale vloerreparaties ontraden en een volledige vloerrenovatie geadviseerd.

Advies: Ucrete DP10 BC4 vloer
Vanwege de vochthuishouding, de gevraagde antislip en de zware belasting is bij deze vloerrenovatie een Ucrete vloer BC4 DP10 geadviseerd. Dit type Ucrete vloer voldoet aan de voor pluimvee verwerking gestelde wet- en regelgeving, en is bestand tegen chemische, thermische en organische belasting. Een duurzame vloeroplossing waarmee Pluimveeverwerking Jan van Ee weer decennia vooruit kan.

Projectdetails

Branche: vlees
Dienst: renovatie

Opdrachtgever: Pluimveeverwerking Jan van Ee
Plaats: Stroe
Vloeroppervlak: 350 m²
Opleveringsjaar: 2020

Producten
Bedrijfsvloer: Ucrete DP

Vloerrenovatie met rode Ucrete vloer
Voorbehandeling bestaande vloer
:

 • Het inrichten van de werkplek.
 • Het stofarm frezen van de vloersectie om de bestaande vloerafwerking tot op de gezonde betonnen constructievloer volledig te verwijderen. 
 • Afvoeren puin en schoon opleveren van de werkplek.

Voorbereiden vloersectie:

 • Na verwijdering van de bestaande vloerafwerking en het mechanisch voorbehandelen van de vrijgekomen betonnen ondergrond, is deze op diverse plaatsen uitgevlak/geëgaliseerd. De verwijdering van de vloerafwerking had namelijk tot gevolg, dat de goten ca. 10 tot 12 mm boven de betonnen ondergrond uitkwamen. Om dit hoogteverschil op te vangen en ervoor te zorgen dat het water na het installeren van de nieuwe vloerafwerking in de goten terecht komt, is de ondergrond uitgevlakt met Ucrete Basecoat.

  Duidelijk zichtbare zonken in de ondergrond zijn tijdens de vloerrenovatie geëgaliseerd met Ucrete Basecoat. Naast het plaatselijk uitvlakken en het egaliseren van duidelijk zichtbare oneffenheden, heeft verder geen afschotcorrectie plaatgevonden.
   
 • Verder zijn verankeringssleuven aangebracht conform de voorschriften van de leverancier. Dit voor een goede aanhechting met de rode Ucrete vloer.

Aanbrengen rode Ucrete vloer:

 • Het leveren, aanbrengen, en inzanden van de Ucrete DP10 vloer, dik 4 mm, uitgevoerd in 1 ruimte.
 • Het leveren, aanbrengen en afwerken van de Ucrete Topcoat, op de Ucrete vloer in de kleur rood.
Lees meer over ons werk in deze sector Vlees

De beste bedrijfsvloer voor uw renovatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Edwin Slingerland, algemeen directeur SR Vloeren

Meer van ons werk zien?

Bekijk onze referenties in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.