Ga naar content

Het saneren van de laad- en losplaats is in slechts 10 dagen afgerond bij Cargill in Sas van Gent. In die tijd is de glucose loadout gesloopt, voorzien van een nieuw RVS afwateringsysteem, afschotvloeren en diverse Ucrete vloeren . 

Cargill in Sas van Gent is een productielocatie waar men mais en tarwe verwerkt tot zetmeel, eiwittten, glucose en alcohol. Deze grondstoffen worden vervolgens weer gebruikt in producten voor de voedingsindustrie, maar ook in dierenvoeding, cosmetica, farmaceutische producten en in papier en karton. Cargill mogen we tot een van onze vaste opdrachtgeveres rekenen. 

Aanpak saneren laad- en losplaats
Ten eerste heeft er een inspectie voor een ander vloersysteem plaatsgevonden op locatie. Hieruit bleek dat de bestaande ondergrond van circa 20 cm dik asfalt, volledig gesaneerd moest worden. Ook de betonnen overgang van de loadout naar het buitengedeelte diende verlaagd te worden. Dit voor een juiste aansluiting met de nieuw te stellen goten. De werkzaamheden zijn gestart met het slopen van de bestaande ondergrond. Na het saneren en stellen van het RVS afwateringsysteem, is de wapening aangebracht voor het storten van de nieuwe constructievloer met hybride wapening. De uitgeharde betonvloer is vervolgens met stofarm kogelstralen opgeruwd voor een optimale hechting met het nieuwe Ucrete vloersysteem.

Op de laadstraat zelf is Ucrete UD200 toegepast. De aanwezige sokkels tussen de laadstraten zijn aan de zijkanten bekleed met de Ucrete RG en aan de bovenzijde voorzien van Ucrete UD200. Ook is een schuine kim van 5 cm aangebracht bij de aansluiting van de vloerafwerking op de zijkant van de sokkels. Hierdoor blijft er geen water staan tussen wand en vloer.

Projectdetails

Branche: zware industrie 
Dienst: renovatie

Opdrachtgever: Cargill B.V. 
Plaats: Sas van Gent
Vloeroppervlak: 270 m²
Opleveringsjaar: 2022

Producten
Bedrijfsvloer: Ucrete UD200
Afwatering: RVS goten 

Lees meer over ons werk in deze sector Zware industrie

Vloeroplossing op maat voor uw vloerrenovatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Edwin Slingerland, directeur Ruys Groep

Meer van ons werk zien?

Bekijk onze referenties in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.