Ga naar content
Ruys Apeldoorn Holding B.V.

Zonder het productieproces te hinderen heeft de Ruys Groep de vloerrenovatie in het hart van de bakkerij van Corda Banket uitgevoerd. De opgeleverde Ucrete DP antislip vloer sluit naadloos aan op de eisen en wensen die aan de bakkerijvloer worden gesteld. De antislip vloer is namelijk HACCP-gecertificeerd, vloeistofdicht en biedt een hoge mechanische, chemische en thermische weerstand. Daarnaast kent de Ucrete vloer een levensduur van 30 jaar of langer! Kortom, een perfect resultaat van de vloerrenovatie bij bakkerij Corda Banket.

Bakkerijvloer na vloerrenovatie

Bakkerij Corda Banket

Corda Banket uit Hoorn produceert jaarlijks zo'n 100 miljoen gevulde koeken die over de hele wereld worden verkocht. De Carrees en Kano's worden over de hele wereld verkocht. De grootste markt is de binnenlandse markt waar de koeken met name in de supermarkten onder private labels worden verkocht. Iedere Nederlander heeft waarschijnlijk wel eens een koek uit de bakkerij van Corda Banket gegeten.

Advies bij vloerrenovatie

Bij ons advies kijken wij niet alleen naar de eisen en wensen van de opdrachtgever, maar wij inventariseren ook diens productieprocessen. Hoe de vloer in de bakkerij wordt gebruikt en welke werkzaamheden daar op plaatsvinden, bepalen namelijk in grote mate de functionaliteiten waar bij de vloerrenovatie aan moet worden voldaan. Vanzelfsprekend houden wij bij onze aanbevelingen ook rekening met de geldende wet- en regelgeving voor bakkerijvloeren.

Stofarm kogelstralen bij vloerrenovatie

Werkwijze vloerrenovatie bakkerij

De vloerrenovatie in de bakkerij startte stipt om 15:00 uur op vrijdagmiddag. Als eerste is de bestaande ondergrond verwijderd en stofarm gestraald. Op die manier kan de juiste hechting met het nieuwe vloersysteem, de Ucrete DP10, worden verkregen. Ook zijn de nodige verankeringsgroeven conform de applicatievoorschriften van Sika (producent Ucrete) ingezaagd, ook weer voor een ijzersterke hechting met de nieuwe bakkerijvloer.

Vervolgens is de Ucrete Basecoat in een dikte van 4 mm aangebracht en ingezand. Dit vuurgedroogde zand vormt de uiteindelijke antislip laag van de vloer van de bakkerij. Hierna is de vloer afgewerkt met Ucrete Topcoat (kleur geel/crème) en is ook de bovenzijde van de plinten hiermee behandeld.

Gele Ucrete bakkerijvloer

Vloerrenovatie zonder productiestop

We zijn op vrijdagmiddag gestart en op zondagavond was de vloerrenovatie afgerond. Geen productiestop voor bakkerij Corda Banket, want op maandagochtend werden er weer volop gevulde koeken op de nieuwe Ucrete vloer geproduceerd. Hoe we dat doen? Door georganiseerd te werken, de zaken ter plekke op orde te hebben en strak te plannen. En door met de beste materialen en op elkaar ingespeelde teams te werken. Meer weten over onze aanpak bij vloerrenovatie? Neem dan contact op.

Ervaren in bakkerijvloeren

Vloeren in de brood- en banketindustrie moeten aan uiteenlopende eisen voldoen. Ook zijn er talloze uitdagingen waar rekening mee gehouden moet worden. Met ruim 40 jaar ervaring in deze branche kennen we de uitdagingen, en weten we telkens de juiste bedrijfsvloer voor het produceren en verwerken van zowel brood als banket te leveren. We hebben vele meters bakkerijvloeren opgeleverd we zijn met recht zeer ervaren in vloerrenovatie in de bakkerij.
Edwin Slingerland, directeur Ruys Groep

Vloerrenovatie in uw bakkerij?

Neem contact met me op
Edwin Slingerland, directeur Ruys Groep