Ga naar content

De banketbakker uit Hoorn produceert jaarlijks zo'n 100 miljoen gevulde koeken die over de hele wereld worden verkocht. De grootste markt is de binnenlandse markt waar de koeken met name in de supermarkten onder private labels worden verkocht. Zonder het productieproces te hinderen heeft SR Vloeren de renovatie van de vloer in het hart van de bakkerij uitgevoerd. 

De nieuwe Ucrete DP antislip vloer sluit naadloos aan op de eisen en wensen die aan de bakkerijvloer worden gesteld. De antislip vloer is namelijk HACCP-gecertificeerd, vloeistofdicht en biedt een hoge mechanische, chemische en thermische weerstand. Daarnaast kent de Ucrete vloer een zeer lange levensduur. Kortom, een ideale vloer voor de bakkerij. 

Tijdens het advies kijken wij niet alleen naar de eisen en wensen van de opdrachtgever, maar wij inventariseren ook diens productieprocessen. Hoe de vloer in de bakkerij wordt gebruikt en welke werkzaamheden daar op plaatsvinden, bepalen namelijk in grote mate de functionaliteiten waar de renovatievloer aan moet voldoen. Vanzelfsprekend houden wij bij onze aanbevelingen ook rekening met de geldende wet- en regelgeving. 

Ucrete bedrijfsvloer Ruys Groep

Projectdetails

Branche: brood & banket
Dienst: renovatie

Opdrachtgever: Corda Banket B.V. 
Plaats: Hoorn 
Vloeroppervlak: ca. 400 m²
Opleveringsjaar: 2020

Producten
Bedrijfsvloer: Ucrete DP BC4 

Werkwijze renovatie vloer bakkerij 
De renovatie van de vloer in de bakkerij startte stipt om 15:00 uur op vrijdagmiddag. Als eerste is de bestaande ondergrond verwijderd en stofarm gestraald. Op die manier kan de juiste hechting met het nieuwe vloersysteem, de Ucrete DP10, worden verkregen. Ook zijn de nodige verankeringsgroeven conform de applicatievoorschriften van Sika (producent Ucrete) ingezaagd, ook weer voor een ijzersterke hechting met de nieuwe bakkerijvloer. 

Vervolgens is de Ucrete Basecoat in een dikte van 4 mm aangebracht en ingezand. Dit vuurgedroogde zand vormt de uiteindelijke antislip laag van de vloer van de bakkerij. Hierna is de vloer afgewerkt met Ucrete Topcoat (kleur geel/crème) en is ook de bovenzijde van de plinten hiermee behandeld. 

Op zondagavond hebben wij de renovatie van de vloer in de bakkerij afgerond. Danzij deze planning heeft de bakkerij geen productieverlies gehad en kon er maandagochtend weer koeken geproduceerd worden. 

Lees meer over ons werk in deze sector Brood & banket

Renovatie vloer voor uw bakkerij?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Edwin Slingerland, directeur Ruys Groep

Meer van ons werk zien?

Bekijk onze referenties in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.