Ga naar content

De renovatie vloer die voor de vleesverwerkende industrie is opgeleverd, is sterk, stroef én hygiënisch. Een naadloos en onderhoudsarm resultaat van onze maatwerk vloeroplossing mét garantie. De bestaande vloer voldeed niet langer aan de kwaliteitsstandaarden van zowel het bedrijf als die geldend voor de vleesverwerkende industrie door plasvorming, beschadigingen en onvoldoende slipweerstand. 

Veilige en hygiënische vloer vleesverwerkende industrie 

Oog voor hygiëne, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen staan centraal bij de vleesverwerker. Verdeeld over meerdere Nederlandse vestigingen werken ruim 80 medewerkers aan de productie van kwalitatief hoogwaardig kippenvlees. Vier productielijnen, zes verpakkingslijnen en een eigen vrieshuis met een capaciteit van circa 5.000 ton staan daarbij ter beschikking.

Veilige en hygiënische vloeren zijn in de vleesverwerkende industrie essentieel. De vloeren waarop het transport, de verwerking en de opslag van de producten plaatsvindt, moeten daarnaast de zwaarste mechanische, chemische en thermische belasting weerstaan.

Advies: Ucrete antislip vloer DP30

Na inspectie is geadviseerd de beschadigingen aan de vloer te repareren, bestaande putten te vervangen, het aantal putten voor een juiste afwatering uit te breiden en na renovatie de vloer te voorzien van de Ucrete DP antislipvloer met DP30 structuur.

De Ucrete DP30 antislip vloer is zowel Halal- als HACCP-gecertificeerd, én biedt extreme weerstand tegen mechanische, thermische en chemische belasting. Deze voor de vleesverwerkende industrie ideale renovatie vloer heeft een slipweerstand van maar liefst 50-60 en een profiel van R13 V8.

Projectdetails

Branche: vlees 
Dienst: renovatie

Opdrachtgever: Polskamp Meat Industrie 
Plaats: Ermelo 
Vloeroppervlak: 150 m²
Opleveringsjaar: 2018

Producten
Bedrijfsvloer: Ucrete DP30 

Werkwijze renovatie vloer 

Plassen op de vloer zijn met stofzuigers verwijderd en de ondergrond is daarna gedroogd met gasbranders. Vervolgens is de vloerafwerking verwijderd, de ondergrond stofvrij gestraald en voorzien van verankeringsgroeven. Beschadigde secties van de vloer bij de vleesverwerker zijn ingezaagd en ook hier zijn verankeringsgroeven voor een juiste hechting met de Ucrete DP30 antislip vloer aangebracht.

RVS putten en afwatering

Voor het stellen van de nieuwe RVS putten is de constructievloer ingezaagd, van verankeringen en wapening voorzien, en is de afwatering op afschot gebracht. Na het stellen en plaatsen van de putten zijn de sleuven aangestort. Een bestaande put is vervangen en ook deze is aangestort voor een juiste verankering.

De renovatie van de vloer in de vleesverwerkende industrie is afgerond met het aanbrengen van de Ucrete DP30 BC6: de Ucrete DP30 antislip vloer in een dikte van 6 mm. Bij dit meerlagige vloersysteem worden achtereenvolgens de Ucrete Basecoat aangebracht, deze ingestrooid met vuurgedroogd zand voor het verkrijgen van de juiste antislip en tot slot wordt e.e.a. verzegeld met de Ucrete Topcoat.

Maatwerk vloer vleesverwerkende industrie

Op zoek naar een geschikte vloer voor de vleesverwerkende industrie? Of het nu gaat om de verwerking, opslag of transport van vleesproducten, SR Vloeren levert maatwerk. Vanuit onze zeer ruime ervaring in de vleesverwerkende industrie bieden we een totaaloplossing die exact aansluit op de eisen en wensen vanuit zowel de bedrijfsprocessen als wet- en regelgeving.

Lees meer over ons werk in deze sector Vlees

Vloeroplossing op maat voor uw vloerrenovatie?

Neem vrijblijvend contact met ons op 
Edwin Slingerland, directeur Ruys Groep

Meer van ons werk zien?

Bekijk onze referenties in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.