Ga naar content

Tijdens de vloerrenovatie met Ucrete CS10 BC4 konden reizigers gewoon gebruik blijven maken van NS Overvecht. Het oponthoud tot een minimum beperken, is een kwestie van goed plannen, vakkundig werk leveren én het juiste vloersysteem toepassen. Een vloersysteem dat niet alleen in functioneel opzicht aan alle gestelde eisen voldoet, maar ook nog eens razendsnel belastbaar is. In de bij de vloerrenovatie toegepaste Ucrete CS10 BC4 is de kracht van verschillende Ucrete vloeren gecombineerd.

Inspectie basis voor advies vloerrenovatie
Aan elke vloer renovatie gaat een inspectie van de bestaande situatie vooraf. We inventariseren niet alleen aan welke functionele vereisten het vloersysteem moet voldoen, ook aspecten als afwatering, plinten en aansluiting op fundaties komen aan bod. De algehele onderhoudsstaat van de vloer wordt tijdens deze inspectie - waarbij we regelmatig ook hechtsterkte metingen en kernboringen uitvoeren - in kaart gebracht. Dit vormt de basis van een maatwerk advies over de juiste en meest duurzame oplossing voor vloerrenovatie.

Hechtsterkte metingen en kernboringen
De inspectie voorafgaand aan de vloerrenovatie bij NS Overvecht, is samen met MBCC Master Builders Solutions uitgevoerd. De bestaande vloer verkeerde in zeer slechte staat. Uit hechtsterkte metingen en kernboringen bleek dat deze over onvoldoende draagkracht beschikte om te overlagen met welke nieuwe vloerafwerking dan ook. De schade aan de dekvloer kwam mede door een slechte verhouding zand en minimaal toegevoegd cement.

Projectdetails

Branche: utiliteit     
Dienst: renovatie

Opdrachtgever: NS   
Eindgebruiker: NS 
Plaats: Utrecht Overvecht
Vloeroppervlak: 350 m²
Opleveringsjaar: 2020

Producten
Bedrijfsvloer: Ucrete CS 

 

Advies: vloerrenovatie met Ucrete CS10 BC4
Als duurzame oplossing voor NS Overvecht hebben we aangeraden de vloerrenovatie met Ucrete CS10 BC4 uit te voeren. Deze vloeroplossing combineert de kracht van verschillende Ucrete vloersystemen. De Ucrete CS10 BC4 is een PU cementgebonden vloerafwerking met hoge chemische, mechanische en organische weerstand. In combinatie met de Ucrete Topcoat CS kleurstabiele afwerking is een lange levensduur gegarandeerd.

Ucrete CS10 BC4
Ucrete CS10 BC4 is een combinatie van 2 Ucrete vloeren namelijk de Ucrete DP antislip vloer en de binnen 2 uur belastbare Ucrete CS. Een voor NS Overvecht ideale oplossing gezien de bezoekersstromen die het station dagelijks verwerkt.

SR Vloeren is door Master Builders Solutions (nu Sika Group) als eerste applicateur in Nederland Ucrete CS gecertificeerd. Directeur Edwin Slingerland: "Als specialist in vloerrenovaties is kwaliteit én snelheid onze kracht. Met Ucrete CS kunnen we de downtime fors beperken. Het systeem is namelijk al na 2 uur hard én belastbaar waardoor bedrijfsprocessen minimaal worden gehinderd."

Werkzaamheden vloerrenovatie station Overvecht
De vloerrenovatie bij NS Overvecht bestond uit het saneren van de vloersectie, ondergrondbehandeling inclusief het inzagen van benodigde verankering voor de Ucrete CS10 BC4, het aanbrengen en instrooien van de Ucrete Basecoat en deze overlagen met de Ucrete TCCS Topcoat. Ook de ophoging bij het kunstwerk op Station Overvecht is door ons afgewerkt met Ucrete TCCS. Hier gingen de nodige reparatiewerkzaamheden aan vooraf. Tot slot hebben we belijning conform OV00228 aangebracht.

Lees meer over ons werk in deze sector Utiliteit
Robin Verschuren directeur AS Vloerwerken

Een vloeroplossing op uw station?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Robin Verschuren, directeur AS Vloerwerken

Meer van ons werk zien?

Bekijk onze referenties in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.