Ga naar content

Putten en Goten

Afwatering is onmisbaar in vrijwel elke branche, omdat het een belangrijke voorwaarde is voor een goede hygiëne. Wanneer het afwateringssysteem niet goed is ontworpen en onderhouden, kunnen bacteriën ongestoord groeien. De waterflow capaciteit, het opvangen van het afvalproduct, vuilwater en andere factoren zijn essentiële elementen om besmettingen te voorkomen en dragen effectief bij aan de veiligheidseisen. De Ruys Groep is gespecialiseerd in het plaatsen van antislip en voedselveilige vloeren voor diverse branches en kan u voorzien van RVS afwateringssystemen die specifiek bij uw bedrijfsprocessen passen. 

Maasrooster met put voor de visindustrie

De expert in putten en goten

De afwateringssystemen van de Ruys Groep zijn goedgekeurd door de EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) en zijn geschikt om in zeer verschillende situaties te worden geplaatst.

Voordat wij adviseren welk afwateringssysteem passend is bij uw bedrijfsproces, stellen wij vast welke hoeveelheid water er binnen een vastgestelde tijd bij de bedrijfsprocessen moet worden afgevoerd. Op basis hiervan wordt bepaald welk capaciteit het waterslot in de put moet hebben. Vervolgens kunnen wij u adviseren wat voor afwateringssysteem het beste is om te plaatsen. Hierbij is het goed om te weten dat het aanpassen van de afmetingen van de goten vaak niet zinvol is, omdat er dan niet meer water weg kan lopen. Een extra (grote) put plaatsen verhelpt het probleem van de afwatering echter vaak al.

Na het bepalen van de hoeveelheid water die moet worden afgevoerd, wordt gekeken naar het productafval dat moet worden afgevoerd. Op basis hiervan wordt bepaald welke soort afwerking wordt geplaatst: een plaatrooster, maasrooster, staafrooster of gegoten rooster. Deze roosters verschillen in de mate van antislip en afvoercapaciteit.

Afwatering naadloze afwerking
RVS put met MARGIA GRANIET bedrijfsvloer

De elementen van de RVS afwatering 

Omdat een omgeving met uitstekende hygiëne ontzettend belangrijk is bij onder andere bedrijven in de voedselverwerkende industrie, hebben onze RVS putten en goten diverse elementen die ervoor zorgen dat deze eisen worden behaald. De afwatering is zo ontworpen dat stilstaand water en daarmee de groei van bacteriën wordt voorkomen. Hierdoor wordt het risico op besmettingen van levensmiddelen voorkomen en wordt productiewater en schoonmaakwater efficiënt en veilig afgevoerd. 

  • De vuilkorf in de putten zorgt ervoor dat het afval van het water wordt gescheiden;
  • Het stankslot houdt vervelende geuren vanuit de riolering tegen en is gemakkelijk te reinigen;
  • De versterkte PU randen zorgen ervoor dat hygiëne gewaarborgd wordt, doordat er geen kieren of naden ontstaan. Ook zorgen deze met PU kunststof gevulde randen ervoor dat er een naadloze afwerking is tussen de RVS afwatering en de vloer waardoor er geen vuil of bacteriën kunnen ophopen. Dit heeft als extra voordeel dat er geen verborgen gaten zijn en het risico op vervormingen van de randen en scheurvormingen in de vloer wordt voorkomen.

In hoogte verstelbare putten

Omdat het plaatsen van de juiste put tijdens de ruwbouwfase problematisch is, hebben we hiervoor de tweedelige put ontwikkeld. Met onze tweedelige put kan het onderste gedeelte tijdens de ruwbouw al ingestort worden!

Blücher HygienicPro: hoe hygiënischer, hoe beter.

Door Blücher is op basis van 50 jaar ervaring een speciale range aan goten en putten ontwikkeld met een zeer hoge mate van hygiëne. De verschillende punt- en lineaire drains hebben een hoge capaciteit die zorgen voor efficiënte doorstroming en een hoge mate van zelfreiniging. Het HygienicPro systeem is gemakkelijk schoon te maken en voorkomt bacteriegroei, omdat watervolumes en productiestilstand voor de reiniging van het systeem tot een minimum worden beperkt.
Ucrete bedrijfsvloer

Putten en goten in de voedselverwerkende industrie

Onder andere in de voedselverwerkende industrie is een goede afwatering essentieel om potentiële besmettingen te voorkomen en draagt bij aan een hygiënische werkomgeving. Toch ontkomt de voedselindustrie haast niet aan potentiële gevaarlijke omstandigheden door temperatuurverschillen, vloeistoffen, afvalresten, slachtresten, eiwitten, vuilwater, zuren, pulp en vetten die vrijkomen tijdens het productieproces.

Elke dag wordt de werkvloer intensief gereinigd en is een goed afwateringssysteem essentieel om productiewater en schoonmaakwater efficiënt en veilig af te voeren. Daarom biedt Blücher, een van onze leveranciers, afwateringssystemen zoals putten en goten aan die zelfreinigend zijn en daarmee de groei van bacteriën afremt. Daarnaast zijn de roosters open aan de zijkanten waardoor er geen afvalresten op de vloer blijven liggen en door de ronde hoeken kan er geen ophoping van vuil of bacteriën ontstaan.

Waar wij met succes afwateringssystemen hebben verzorgd

logo Group of Butchers
logo Huuskes
logo Postuma
logo Bonfait
logo Pali Group
lgo Two Chefs Brewing
logo Weidenaar
logo Ozgazi
logo GoodLife foods

Afwatering op maat?

Neem contact met ons op.
Gert Siekmans, directeur RS Maatwerk