Ga naar content

In de dranken- en voedingsmiddelenindustrie is de aanleg en het onderhoud van een correct afwateringssysteem met afvoer van restproduct essentieel. De hygiëne moet uiteraard worden gewaarborgd en bacteriegroei moet in alle gevallen worden voorkomen. Omdat het plaatsen van de juiste put tijdens de ruwbouwfase problematisch is, hebben we hiervoor de tweedelige put ontwikkeld.

Het probleem
In de ruwbouwfase gebeurt het regelmatig dat bouwverkeer schade veroorzaakt aan een nieuw aangebrachte afvoerput. Zodoende worden deze liever later in het bouwproces aangebracht, maar dan bestaat het gevaar van verkeerde hoogtes van de putten. Dan is het natuurlijk mogelijk om uitsparingen te maken, maar dit is veel extra werk met het verdoken en aanstorten van de vloer. Bovendien geeft dit risico op krimpscheuren.

Onze oplossing
Met onze tweedelige put kan het onderste gedeelte tijdens de ruwbouw al ingestort worden. Het bovenstuk wordt pas bevestigd en exact op hoogte gesteld vlak voor de afwerkvloer wordt aangebracht. Hierdoor is het risico van beschadiging tijdens de bouw geëlimineerd. Daarnaast hoeft er ook geen extra werk te worden uitgevoerd om de hoogte goed te krijgen, of uitsparingen te maken. Kortom; de in hoogte verstelbare put is een slimme keuze!

Voor meer informatie

Gert Siekmans, directeur RS Maatwerk