Ga naar content

Voedselveiligheid is voor de dranken- en voedingsmiddelenindustrie topprioriteit. Er zijn gevallen bekend dat fabrikanten een terugroepactie moeten doen, omdat producten verontreinigd waren en de productie moest worden stopgezet. Speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie is er daarom een HygienicPro assortiment om een goed werkend afwateringssysteem mee te bouwen. Als erkend Blücher leverancier voor Nederland kunnen we u er alles over vertellen.

In de voedingsmiddelenindustrie zijn hygiëne en efficiënte reinigingsprocessen essentieel om de voedselveiligheid te garanderen. Alle oppervlakken en apparatuur moeten gemakkelijk schoon te maken én te houden zijn. Een efficient werkend drainagesysteem moet schoon water, productafval en afvalwater van reinigingsprocessen snel kunnen afvoeren. De werkvloer vormt de grootste hygiënische uitdaging, die ook nog eens veilig voor de medewerkers moet zijn. De verschillende bedrijven van de Ruys Groep kunnen zowel een plasvrije antislipvloer realiseren, als een gecertificeerd afwateringssysteem aanleggen.

Veel gemaakte fout
Het afwateringssysteem is een integraal onderdeel van het fabrieksgebouw, waarvan de meeste onderdelen in of onder de vloer zijn geplaatst. Aanpassingen of reparaties kunnen zeer kostbaar zijn. Daarom adviseren we klanten om direct te kiezen voor een duurzaam RVS systeem dat lange tijd meegaat en is berekend op de juiste hoeveelheid water en afvalresten. Hygiënegevoelige ruimtes moeten worden afgescheiden en de afvoerstroom moet zo snel mogelijk uit de productieruimte weglopen. Helaas komt het te vaak voor dat in een ontwerp onvoldoende stromingscapaciteit is berekend, om al het water te verwijderen. Hierdoor blijven water en vuil onnodig lang op de vloer achter, of ontstaat bacteriegroei in het afwateringssysteem. Daarom wordt er vaak met heet water en chemicaliën gereinigd, maar dit is een extra belasting voor de vloer. Gevolg is dat er sneller scheuren ontstaan, welke een nieuwe bron voor bacteriën vormen.

De oplossing
Door Blücher is op basis van 50 jaar ervaring een speciale range aan goten en putten ontwikkeld met een zeer hoge mate van hygiëne. De verschillende punt- en lineaire drains hebben een hoge capaciteit die zorgen voor efficiënte doorstroming en een hoge mate van zelfreiniging. Het HygienicPro systeem is gemakkelijk schoon te maken en voorkomt bacteriegroei, omdat watervolumes en productiestilstand voor de reiniging van het systeem tot een minimum worden beperkt.

HACCP certificering
Het HygienicPro systeem van Blücher is het eerste drainagesysteem met een HACCP-certificering. Hiermee worden producenten en verwerkers van dranken en voedingsmiddelen optimaal ondersteund om aan alle eisen en normen van voedselveiligheid te voldoen.

HygienicPro in het kort

  • Afvoerputten en -goten met afvoer centraal of aan het einde van de goot;
  • Standaard gootlengte van 1 tot 10 meter;
  • Afvoerput met vuilkorf tot 7 liter inhoud;
  • Modulaire bouw voor talrijke combinaties;
  • Zowel voor verticale- als horizontale afvoer;
  • Conform EHEDG met HACCP certificaat.

HygienicPro: Hoe hygiënischer. Hoe beter.

Blücher HygienicPro goot - RS Maatwerk

Eenvoudige schoonmaak
Alle producten uit het HygienicPro assortiment zijn ontworpen zonder hoeken of holtes. Hierdoor wordt bacteriegroei voorkomend. Ook is het RVS bestand tegen een breed scala aan chemicaliën, die worden gebruikt tijdens het reinigingsproces. Het afwateringssysteem wordt niet beïnvloed door reiniging op hoge temperatuur en stoom desinfectie. Alle gladde oppervlakken zorgen voor een efficiënte doorstroming en zijn gemakkelijk schoon te maken én te houden. Bovendien heeft HygienicPro een lange levensduur.

Een duurzame investering
Hoewel dit speciale hoog hygiënische systeem bij de aanschaf om een investering vraagt, verdient het zich op de lange termijn zeker terug. Het afwateringssysteem is gebruiksvriendelijk en gemakkelijker schoon te maken. Het vereist ook minder frequente schoonmaak, waardoor minder dure reinigingsmiddelen, water en productiestops nodig zijn. De significante reductie van watergebruik is naast kostenbesparend ook duurzaam en komt het milieu ten goede.

Interesse? Neem contact op

Gert Siekmans, directeur RS Maatwerk