Ga naar content

De Ruys Groep verdiept zich graag in uw situatie om te bepalen welke industrievloer het best bij uw wensen en bedrijfsvoering past. Mocht het zo zijn dat u behoefte heeft aan een vloer waar absoluut geen plasvorming op plaats mag vinden én u een goed afwateringssysteem wilt hebben? Dan kunnen wij voor u de vloeren onder afschot leggen en de RVS afwatering verzorgen.

Werkt u in de voedselverwerkende industrie? Dan is het niet alleen voor uw eigen veiligheid belangrijk om over een goede (afschot)vloer te beschikken maar ook vanuit hygiënisch oogpunt. Niet voor niets is er regelgeving om de voedselveiligheid te bewaken. Een goede, hygiënische bedrijfsvloer is hierom een essentieel onderdeel binnen uw bedrijf.

Voor het probleem van  plasvorming op de vloer, kunnen wij vloeren onder afschot maken. Afschotvloeren zijn dermate geschikt om enige vorm van plasvorming tegen te gaan. Het is belangrijke om plasvorming tegen te gaan omdat het vervelende gevolgen kan hebben voor uw vloer. Het stilstaande water van zo’n plas kan bacteriën aantrekken en daardoor uw gehele bedrijfsvoering in gevaar brengen bij een bezoek van de keuringsdienst van de NVWA.

Voordat wij beginnen met een afschotvloer zorgen we ervoor dat we ons eerst verdiept hebben in de omstandigheden waar de vloer moet worden gelegd. Zo is het van belang om te weten hoe de afwatering geregeld wordt. Maakt u gebruik van een RVS put of goot? Welke type put of goot gebruikt u? Allemaal vragen die beantwoordt moeten worden voordat we beginnen.

Afschotplan

Bij de Ruys Groep maken we daarom altijd een afschotplan. Dit is een plan waar we nauwkeurig uitwerken hoe we de vloer onder afschot gaan realiseren. We adviseren een afschotpercentage wat het best past. Vaak is dit minimaal 1% omdat dit ervoor zorgt dat er geen plassen achterblijven, maar het wel comfortabel werken is in relatie tot de scheefstand onder de voeten.

Andere zaken waar rekening mee dient te worden gehouden is de afwerking van de constructievloer voor de hechting met de afschotlaag, de stelhoogte voor de put en of goot en de uiteindelijke vloerafwerking die weer invloed heeft op de maatvoering. Voor alle informatie over wat er bij een afschotvloer komt kijken verwijzen wij u naar het blog van onze projectleider, waar uitgebreid wordt uitgelegd wat er komt kijken voor een vloer onder afschot.

Met de Ruys Groep heeft u een partij die een afschotvloer met een correct, gegarandeerd plasvrij afschotplan kan leveren. 

Lodewijk Beringen

Neem contact op voor vloeroplossingen op maat

Met een afschot vloer van Ruys is plasvorming op uw bedrijfsvloer verleden tijd. Bent u enthousiast geworden en/of benieuwd naar wat de Ruys Groep voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op of stuur ons een mailtje. Onze medewerkers staan u graag te woord.
Lodewijk Beringen, commerciële binnendienst & calculator Ruys Vloeren