Ga naar content
Vorige De druksterkte van een industrievloer
Volgende AS Vloerwerken, dé specialist in stationsvloeren

De volledige nieuwbouw van Grozette in Woerden zal naar verwachting eind 2022 gereed zijn. Deze specialist in strooibare kaasproducten krijgt met de nieuwbouw een uitbreiding van de productiemogelijkheden. Het nieuwe pand neemt echter nog meer voordelen met zich mee, waardoor Grozette weer voor de volle honderd procent klaar is voor de toekomst!

Sinds 1963 verwerkt Grozette kaas tot verse en droge strooibare kaasproducten voor de retail, foodservice en industrie in verschillende snij- en verpakkingsvormen. In 1973 begon in Woerden de bouw van de huidige productielocatie van Grozette. In 2010 werd het bedrijf eigenaar van de grond naast dat pand. Dat bood mogelijkheden om op termijn een uitbreiding te realiseren. In 2017 werden de eerste plannen aan de gemeente voorgelegd. En uiteindelijk werd in de zomer van 2020 de bouwvergunning goedgekeurd. Dit betekende groen licht voor de gewenste uitbreiding! In oktober 2020 gingen de voorbereidingen voor de bouw van start.

Duurzaam bouwen
Naast een uitbreiding van de productiecapaciteit is het voor Grozette belangrijk om met de nieuwbouw te kunnen voldoen aan de scherpere eisen op het gebied van voedselveiligheid. Daarnaast wordt met de nieuwbouw tegemoet gekomen aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid. De nieuwbouw wordt volgens het BREEAM-label gebouwd.

Fase 1 en 2
Hoofdaannemer van het project is Dijkham Bouw. Het project bestaat uit twee fases. Fase 1 betreft de bebouwing van de grond naast het huidige pand. Deze fase van de nieuwbouw werd een jaar na de start van het project opgeleverd en hiermee is het kantoor en een deel van de productie- ruimte inmiddels gereed. Na deze mijlpaal was het mogelijk het bestaande gebouw, het oude fabriekspand, te slopen. Dit geeft ruimte aan de uitbreiding van de produc- tiemogelijkheden. De volledige nieuwbouw is naar verwachting eind 2022 gereed.

Bron: Vakblad Industriebouw editie 87

Hein Steeman algemeen manager De Bedrijfsvloer

Neem contact op met de Ruys Groep

Wilt u een vloer met de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en voedselveiligheid?
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Vorige De druksterkte van een industrievloer
Volgende AS Vloerwerken, dé specialist in stationsvloeren