Ga naar content
Vorige AS Vloerwerken, dé specialist in stationsvloeren
Volgende Geef bacteriën geen kans

AGF PRIMEUR is een onafhankelijk vakblad voor de AGF sector. In de uitgave van november, een special over de aardappelverwerking, werd Hendrik Ruys geïnterviewd over de juiste vloer voor de aardappelverwerkende industrie.

''In de aardappelverwerkende industrie is een plasvrije vloer met goede afwatering een belangrijk gegeven'', legde Hendrik Ruys, directeur van de Ruys Groep uit aan de redactie van AGF PRIMEUR. ''Bij staand water is er kans op bacterievorming. En dat heeft weer invloed op de houdbaarheid van de producten.'' Goede afwatering kan worden bereikt met een vloer die een afschotpercentage heeft van 1%. Daar merken medewerkers niets van, karretjes gaan er niet van lopen, maar we leveren dan wel gegarandeerd een plasvrije vloer.

Belangrijke aspecten
Naast hygiëne zijn ook chemische bestendigheid en veiligheid belangrijk. ''Zetmeel kan toch wat agressief zijn'', legde Hendrik Ruys uit. En uiteraard moet een vloer goed antislip zijn, om te voorkomen dat mensen uitglijden. We adviseren graag per ruimte een passende vloer. We kunnen overal een Rolls Royce onder de vloeren neerleggen, maar dat is niet altijd nodig. We proberen zo efficiënt mogelijk met de investerinseuro om te gaan.'' Daarbij is voor de Ruys Groep het uitgangspunt dat een vloer 30 jaar meegaat zonder gedoe of moeilijkheden. 

Vorige AS Vloerwerken, dé specialist in stationsvloeren
Volgende Geef bacteriën geen kans