Ga naar content
Vorige Vloeren onder afschot
Volgende De druksterkte van een industrievloer
Als we mogen kiezen, dan willen we een vloer die onverslijtbaar is, scheuroverbruggend, zeer eenvoudig schoon te maken, goed antislip en binnen een dag gemaakt en gebruiksklaar. Ohja, en het liefst mooi en goedkoop. Helaas, die vloer bestaat niet. 

Veel aspecten die belangrijk zijn voor een vloer, zijn namelijk tegenstrijdig. Makkelijk te reinigen matcht niet goed met antislip. En scheuroverbruggend past niet bij onverslijtbaar. Iedere individuele eigenschap is overigens zeer goed te verkrijgen! Er zijn vloersystemen die goed scheur overbruggend zijn en er zijn vloer systemen die nagenoeg onverslijtbaar zijn. 

Noodzaak of wenselijk?
Daarom is het belangrijk om in de oriëntatiefase goed te bekijken welke eigenschappen écht noodzakelijk zijn en welke wenselijk. Dat kan van ruimte tot ruimte verschillen, omdat de wensen en eisen in een kleedkamer anders zijn dan in een kaasmakerij. En in een kantoorruimte anders dan in een logistiek centrum. De bedrijven van de Ruys Groep leveren een groot aantal verschillende vloeren, die elk unieke eigenschappen hebben. Afhankelijk van de eisen en wensen, is er altijd een Ruys bedrijf met bijzondere expertise voor de passende vloeroplossing. 

Nieuwbouw of renovatie? 
Gaat u verbouwen, renoveren of nieuw bouwen? Dit maakt het aantal mogelijkheden heel groot, of beperkter. Bij renovatie zijn er simpelweg minder mogelijkheden, omdat we met allerlei aspecten rekening moeten houden. Hoe lang kan de ruimte buiten gebruik worden gesteld? Welke hoogtes zijn er beschikbaar voor een nieuwe vloer? Welke draagkrachten kan de oude vloer aan? Welke leidingen lopen er in de vloer? Waar kunnen we afvoerputten op aan sluiten? Allemaal vragen die wij zullen stellen om u een goede vloeroplossing te kunnen aanbieden. Soms zijn het ook de randvoorwaarden, die bepalen welke vloer het beste past. Als er alleen een weekend tijd ter beschikking is, om productieverlies tot een minimum te beperken, dan is er nog een keuze, maar die is wel beperkt.
kunststof vloer drukkerij
Vloer inventarisatie 
Om u een goed beeld te geven van vloeren die passend zijn voor uw bedrijfssituatie, zullen wij in het voortraject met u altijd de volgende aandachtspunten doorlopen: 
  • Verwacht verkeer  - Is dit loopverkeer, zijn er handpallet wagens, elektrische pallet wagens, heftrucks, of ander verkeer waar de vloer tegen moet kunnen? En wat is de verwachte intensiteit? 
  • Verwachte condities - Is het altijd droog of altijd nat, of iets er tussen in? 
  • Verwachte stoffen - Wat gaat er zoals op de vloer komen: welke vloeistoffen, welke producten worden op de vloer gemorst, of vallen van de tafels en/of pallets? 
Verwachte temperaturen - Wat zijn de normale werktemperaturen, maar belangrijker, welke temperaturen zijn de producten en/of vloeistoffen die van tijd tot tijd op de vloer kunnen vallen?
  • Verwachte schoonmaak - Wordt er dagelijks schoongemaakt en op welke manier? Schuimen, borstelen, hogedruk water, of met een boen-/veegmachine en in welke frequentie gebeurt dit? 
  • Verwachte chemicaliën - Welke chemicaliën worden in het proces gebruikt, welke ook op de vloer gemorst kunnen worden? En met welke chemicaliën wordt er schoongemaakt? Check alvast de pH waarde, want dit is een belangrijk aspect.
  • Verwachtte bijzondere eisen - Vaak hebben we te maken met keuringsdiensten, BRC normen, EHEDG certificatie, vloeistofdichtheidseisen, etc. Ook hiervoor bieden we een passende vloeroplossing.

Een referentie zegt meer dan 1000 woorden
Door de Ruys Groep zijn al vele vloeren bij vlees-, vis- en groenten verwerkende fabrieken gemaakt, evenals bij fruitverwerkers, zuivel en kaas, in de logistiek en metaalverwerking. Ook in de zware industrie en automotive zijn we thuis. Daarom weten wij waar de vloer geschikt voor moet zijn en wat er voor u van belang is omdat we weten met welke machines u werkt. We hebben een groot aantal referenties, die u graag in de praktijk laten zien waarom ze voor Ruys kozen als de ideale vloer.
Hein Steeman algemeen manager De Bedrijfsvloer

Contact

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies over de beste vloer voor uw bedrijf.
Hein Steeman, algemeen manager De Bedrijfsvloer
Vorige Vloeren onder afschot
Volgende De druksterkte van een industrievloer