Ga naar content

We hebben diverse coldstore vloeren voor het koel- en vrieshuis van Eurofrigo opgeleverd. Op de Maasvlakte zijn 7 verschillende ruimtes voorzien van de Ucrete DP10 antislip vloer. Dit systeem is dicht, ondoorlatend en zeer hygiënisch waardoor het aansluit op de bedrijfsprocessen van Eurofrigo. Door de hoge temperatuurweerstand is het vloersysteem bij uitstek geschikt als toepassing in een koel- en vrieshuis. Voor meer grip zijn de ijzersterke coldstore vloeren van een lichte oppervlaktestructuur voorzien.

Vloeren voor coldstores 

Bij onze vloeroplossingen houden we rekening met de eisen en wensen die aan een vloer worden gesteld. De coldstore vloeren voor het koel- en vrieshuis van Eurofrigo dienden niet alleen temperatuurbestendig, maar ook slipvast en uitermate hygiënisch te zijn. Dit gezien de opslag van levensmiddelen zoals vlees, vis, fruit, groenten, friet en concentraten. De toegepaste Ucrete DP vloer voldoet aan al deze vereisten. Meer weten? We informeren u graag.

Koel- en vrieshuis Eurofrigo verzorgt de opslag, distributie en de gehele logistieke keten van temperatuur gecontroleerde levensmiddelen in Europa. De vestigingen in Rotterdam, Venlo en Roermond bieden een opslagcapaciteit van meer dan 130.000 palletplaatsen. Eurofrigo BV is een zelfstandige business unit van de Nichirei Corporation.

Temperaturen van -40°C tot 120°C
Het temperatuurbereik binnen de coldstores en vrieshuizen van Eurofrigo, loopt uiteen van -25 °C tot + 6 °C. De Ucrete DP antislip vloer weerstaat zware impact, agressieve chemicaliën én temperaturen van -40°C tot 120°C. Ook aan de voor de voedingsindustrie geldende wet- en regelgeving wordt voldaan. Alle Ucrete vloeren (waartoe ook de DP10 behoort) zijn namelijk Halal- en HACCP-gecertificeerd en beschikken over een Indoor Air Comfort Gold certificering voor lage emissies.

Projectdetails

Branche: logistiek 
Dienst: nieuwbouw

Opdrachtgever: Eurofrigo 
Plaats: Maasvlakte Rotterdam 
Vloeroppervlak: 321 m2 
Opleveringsjaar: 2021

Producten
Bedrijfsvloer: Ucrete 

Onze aanpak 

In een aaneengesloten fase zijn in 7 verschillende ruimtes coldstore vloeren voor koel-vrieshuis Eurofrigo aangebracht. Daarbij is de volgende werkwijze gehanteerd:

  • het stofarm kogelstralen van de gezonde ondergrond voor optimale hechting met het nieuwe Ucrete DP10 BC4 vloersysteem;
  • het inzagen van verankeringsgroeven conform applicatievoorschriften;
  • het leveren, aanbrengen, en inzanden van de Ucrete DP10, dik 4 mm.;
  • het doorkleuren van de Ucrete Basecoat in dezelfde kleur als de Topcoat;
  • het leveren, aanbrengen en afwerken van de vloersectie met de Ucrete Topcoat.

Voor een beknopt overzicht van andere toepassingen van het Ucrete DP vloersysteem, verwijzen we u graag naar onze referentiepagina's. Ook al verschillen de omstandigheden, opdrachtgevers en uitgevoerde werkzaamheden; onze referenties kenmerken zich door maatwerk en kwaliteit met een zeer hoge doorloopsnelheid.

Kies voor maatwerk en kwaliteit 

Ongeacht de omstandigheden, eisen of wensen... in onze adviezen spelen we met maatwerk vloeroplossingen in op de gewenste functionaliteit, de dagelijkse omstandigheden en geldende wet- en regelgeving. Daarbij kunnen we niet alleen terugvallen op ruim 65 jaar gezamenlijke ervaring binnen de Ruys Groep, maar ook putten uit een productassortiment van topkwaliteit. 

Lees meer over ons werk in deze sector Distributie & Opslag

De beste bedrijfsvloer voor uw project?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Edwin Slingerland, algemeen directeur SR Vloeren

Meer van ons werk zien?

Bekijk onze referenties in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.