Ga naar content

Wat is een troffelvloer eigenlijk? De troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, is een kunststof vloeroplossing opgebouwd uit fijne grind- of kwartskorrels, samengebonden door een epoxy kunsthars. Het epoxy geeft de vloer zijn sterke karakter. Terwijl de coatinglaag afwerking ervoor zorgt dat de vloer vloeistofdicht en hygiënisch is. Troffelvloeren zijn slijtvast en hebben een hoge druksterkte. Hierdoor zijn ze bestand tegen zware mechanische belasting. De dichte structuur heeft als voordeel dat de epoxy troffelvloer uitermate goed te belasten is met vloeistoffen. De stroefheid is instelbaar en maakt de vloer antislip. Gedetailleerde afwerkingen als sanitaire plinten en afschoten kunnen naadloos in de vloer worden aangebracht.

Toepassing van de troffelvloer

De hoge vloeistofdichtheid, gecombineerd met de instelbare stroefheid en het gemak waarmee sanitaire plinten en afschoten aangebracht kunnen worden, maken de troffelvloer uitermate geschikt voor natte ruimtes als bedrijfskeukens, wasplaatsen en sanitaire ruimtes. Is de kans op slijtage groot of is er sprake van zware mechnische belasting? Ook dan is onze troffelvloer, met zijn slijtvastheid en hoge druksterkte, een logische keuze. Daarnaast wordt deze oplossing ook steeds vaker gekozen als decoratieve vloerafwerking in winkels, kantoren, kantines en horeca.
 

De troffelvloer schoonmaken

Het onderhouden van een troffelvloer is cruciaal voor zowel de duurzaamheid als de professionele uitstraling. Voor dagelijks onderhoud is het aan te raden om los vuil en stof te verwijderen met een bezem of stofzuiger. Dit is vooral belangrijk in ruimtes met veel voetverkeer. Voor een grondigere reiniging kan de vloer ook worden gereinigd door te dweilen en te schrobben. Ook is de vloer eenvoudig machinaal te reinigen met een boenmachine of schrobmachine.

Troffelvloer kleuren en soorten

De veelzijdigheid van troffelvloeren uit zich niet alleen in hun functionele eigenschappen, maar ook in een breed scala aan kleuren en soorten, waardoor ze een ideale keuze zijn voor diverse bedrijfsruimtes. Troffelvloeren zijn beschikbaar in een uitgebreid palet van kleuren. Deze diversiteit maakt het mogelijk om de vloer aan te passen aan de huisstijl van uw bedrijf of de gewenste sfeer in uw werkruimte.

Naast kleurkeuzes bieden troffelvloeren ook verschillende soorten texturen en afwerkingen. Van fijne tot grove korrelstructuren, elke soort biedt unieke esthetische en functionele voordelen. Bijvoorbeeld, een fijnere korrel is ideaal voor ruimtes waar een gladde afwerking gewenst is, terwijl grovere korrels of steentjes beter geschikt zijn voor gebieden die extra grip vereisen.

Troffelvloeren van Ruys

Bij Ruys begrijpen we dat elke bedrijfsruimte uniek is en specifieke behoeften heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen met onze troffelvloeren, perfect afgestemd op uw specifieke eisen en wensen. Of u nu op zoek bent naar een troffelvloer voor een zwaarbelaste industriële omgeving, een stijlvolle commerciële ruimte, of een praktische toepassing in natte ruimtes, wij hebben de expertise en ervaring om u te voorzien van de ideale vloeroplossing. Is een troffelvloer toch niet helemaal wat u zoekt?

Bekijk dan eens onze andere bedrijfsvloeren of neem contact met ons op voor advies op maat.

 

Hein Steeman algemeen manager De Bedrijfsvloer

Vloeroplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons. 
Hein Steeman, algemeen manager De Bedrijfsvloer

Bekijk alle vloeren