Ga naar content

De coatingvloer komt het best tot zijn recht in ruimten waar de mechanische belasting licht is zoals in winkels, kantoren, fabriekshallen, autogarages en gymzalen. De korte aanbrengtijd en aantrekkelijke prijs maken deze bedrijfsvloeren ook uitermate geschikt als oplossing voor de renovatie van een bestaande vloer.

De voordelen van vloercoating

Bent u op zoek naar een effectieve en economische manier om uw betonvloer te beschermen en te verfraaien? Overweeg dan vloercoating als de ideale oplossing voor uw vloerbehoeften.

Vloercoating biedt een duurzame en veelzijdige bescherming, en het kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Bij Ruys, uw betrouwbare partner in vloercoating, begrijpen we de waarde van een goed onderhouden vloer. De korte aanbrengtijd en aantrekkelijke prijs maken deze bedrijfsvloeren ook uitermate geschikt als oplossing voor de renovatie van een bestaande vloer.

Coatingvloer

EIGENSCHAPPEN

  • slijtvast; 
  • licht mechanisch belastbaar
  • volledig naadloos aan te brengen;
  • snel aan te brengen

Betonvloer coaten

Betonvloeren zijn bekend om hun sterkte en duurzaamheid, maar zonder de juiste bescherming kunnen ze in de loop der tijd slijtage vertonen. Daar komt betonvloer coating in beeld. Met het coaten van beton wordt een dunne laag speciale hars over het beton aangebracht, die fungeert als een beschermende barrière tegen krassen, vlekken, chemicaliën en vocht. Hierdoor blijft je vloer er niet alleen als nieuw uitzien, maar gaat hij ook langer mee.

Een betoncoating buiten behoort ook tot de mogelijkheden. Naast de mooie uitstraling van het beton met coating werkt het ook nog eens beschermend. De coating op de betonvloer buiten is waterdicht en voorkomt bijvoorbeeld aantasting door vocht, aanslag of schimmels waardoor de betonvloer langer mee gaat.

Soorten coating voor vloeren

Acrylaat, epoxy, polyurethaan, polyaspartics of een geheel nieuw product elke coating met zijn specifieke eigenschappen en oplossingen. Door de samenwerking van de Ruys Groep met gerenommeerde fabrikanten zijn wij in staat altijd een oplossing te bieden met de nieuwste technieken.

  • Acrylaat als een dispersie is een stofbinder voor een cementgebonden ondervloer. Vaak een transparante laag met een hoog indringend vermogen.

  • Epoxy één van de meest gebruikte bindmiddelen voor een sterke rolcoating met eindeloze eigenschappen als anti-slip, chemische bestendigheid en vloeistofdichtheid.
  • Polyuerthaan heeft onder andere scheuroverbruggende eigenschappen. Een gescheurde vloer of een vloer die nog in beweging is? Polyuerthaan is de oplossing.
  • Polyaspartics is ten opzichte van polyurethaan en epoxy een redelijk nieuw bindmiddel op de markt. Grote voordeel is de snelle uitharding. Nadat de polyaspartics coating is aangebracht is de vloer na een etmaal al weer te belasten.

De vloer coaten

De coatingvloer bestaat uit 2 gemengde componenten, transparant en flexibel materiaal, gemaakt van epoxy, polyurethaan of acrylaat. Het aanbrengen gebeurt met een roller waardoor de laagdikte over het algemeen niet dikker is dan 1 mm deze dunne laagdikte maakt deze bedrijfsvloer prijstechnisch erg interessant en aan te brengen in een kort tijdsbestek.

Bij het coaten van een vloer doorlopen we enkele cruciale stappen. Allereerst is er de voorbereiding van de vloer, waarbij grondige reiniging en eventueel schuren essentieel zijn om een schoon en glad oppervlak te creëren. Gevolgd door het aanbrengen van een primer voor optimale hechting. Daarna wordt de gekozen vloercoating aangebracht.

Na het aanbrengen moet de coating voldoende tijd krijgen om uit te harden. Tot slot is regelmatig onderhoud van de vloer van groot belang om de levensduur te verlengen ende vloer in optimale staat te houden.

Coating voor bedrijfsvloeren

Bent u op zoek bent naar de beste manier om uw bedrijfsvloer te beschermen en te verbeteren? Kies dan voor een vloercoating van Ruys. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we uw vloer kunnen transformeren met onze hoogwaardige coating voor bedrijfsvloeren.

Hein Steeman algemeen manager De Bedrijfsvloer

Vloeroplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons. 
Hein Steeman, algemeen manager De Bedrijfsvloer

Bekijk alle vloeren