Ga naar content

In de AGF industrie (aardappelen-, groenten- en fruitindustrie) speelt voedselveiligheid een zeer belangrijke rol. Om die reden is een goede hygiëne een onmisbaar element van de industrievloeren die in deze branche worden verlegd. Maar ook de agressieve sappen die bij de verwerking vrijkomen zijn van grote invloed op de werkvloer net als de mechanische belasting door intern transportverkeer. Doordat wij van de Ruys Groep al bij vele bedrijven in de AGF bedrijfsvloeren hebben verlegd, hebben wij veel ervaring met de eisen waar deze bedrijfsvloeren aan moeten voldoen. 

De uitdaging voor een vloer in de AGF

Vanwege de voedselveiligheid bij de verwerking van aardappelen, groenten en fruit en de eisen die hieraan gesteld worden, zijn er diverse uitdagingen voor een bedrijfsvloer in deze branche. Bij Ruys Groep weten wij van deze uitdagingen af en bedenken wij perfecte vloeroplossing om deze uitdagingen te lijf te gaan. 

Industriële bedrijfsvloer AGF

De voedselveiligheid in de AGF

Doordat voedselveiligheid zo belangrijk is in deze branche, moet de vloer te allen tijde hygiënisch kunnen worden gehouden. De vloer moet makkelijk te reinigen zijn, maar het is ook belangrijk dat de restproducten van aardappelen, groenten en fruit niet ophopen in bijvoorbeeld verborgen gaten, kieren of naden. Om deze reden bieden wij bij de Ruys Groep afwatering en wandbescherming aan die naadloos wordt geïntegreerd met de bedrijfsvloer. 

Industriële bedrijfsvloer AGF

Bestand tegen agressieve stoffen

Sommige groenten en fruit (wortel, paprika, ananas en sinaasappel) produceren agressieve sappen, die een vloer op de lange termijn kunnen aantasten. Daarnaast wordt er in de AGF industrie dagelijks gebruik gemaakt van (chemische) schoonmaakmiddelen om de voedselveiligheid eisen te waarborgen. Hierdoor kan een vloer snel beschadigd raken. Bij de Ruys Groep leggen wij industrievloeren die uitzonderlijk sterk zijn en niet door agressieve sappen en chemische (schoonmaak)middelen worden aangetast. Daarnaast hebben onze vloeren een lange levensduur van wel 20 tot 40 jaar!

Het uitglijdgevaar in de AGF industrie

In AGF industrie vindt veel intensief verkeer plaats over de vloer van onder andere de medewerkers, heftrucks, palletwagens en andere zware objecten. Het is belangrijk dat dit intensieve verkeer zich op een veilige manier kan bewegen. Doordat er vaak sappen, pulp, water voor schoonmaken en andere vloeibare stoffen op de vloer terechtkomen, is er een grote kans tot uitglijden. Om deze reden is een ruwe en slijtvast werkvloer onmisbaar. Wij bieden een sterke antislipvloer aan, zodat het risico op uitglijden wordt verkleind en veiligheid gegarandeerd.  

Onze vloeren voldoen aan de hygiëne-eisen van onze vloeren in de AGF industrie 

Bij vloeren in de AGF branche staat hygiëne en veiligheid hoog in ons vaandel. Daarom dragen de vloeren van de Ruys Groep bij aan de veiligheidseisen binnen de voedselbranche, die wettelijk verplicht zijn. Deze vloeren zijn goedgekeurd en voldoen aan HACCP, USDDA, EEG-richtlijnen en BCR. 


Ucrete bedrijfsvloer AGF van Gelder
Ucrete bedrijfsvloer AGF van Gelder

De sectoren waar onze vloeren geschikt voor zijn 

De vloeren voor de AGF industrie worden in diverse typen bedrijven verlegd: 

  • Aardappelverwerking;
  • Groenteverwerking;
  • Fruitverwerking;
  • Salades.

De meest gelegde vloeren in de AGF industrie

Referenties in de AGF industrie

logo LambWeston
logo Yellow Chips
lgo VS Apple Industries B.V.
logo Postuma
Hendrik Ruys directeur Ruys Groep

Vloeroplossing op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Hendrik Ruys, directeur Ruys Groep