Ga naar content

Bonfait uit Denekamp vroeg Ruys Vloeren mee te denken in een slimme vloeroplossing. Er worden zoveel kant-en-klare maaltijden en salades gemaakt, dat het bedrijf graag een ongebruikte patio bij de productieruimtes wilde betrekken. Al eerder zorgden we bij Bonfait voor een passend vloersysteem en ook nu konden Ruys Vloeren en DR Flexjoint, beide onderdeel van de Ruys Groep, een goede oplossing bieden.

Bij de Bonfait fabriek, onderdeel van de Van Loon Group, produceren meer dan 200 mensen dagelijks koelverse maaltijden, soepen, salades en sauzen. Een ongebruikte patio werd betrokken bij de productieruimtes, zodat daar onder andere steamer kasten kunnen worden geplaatst. De verschillende vloerdelen moesten natuurlijk naadloos op elkaar aan gaan sluiten. Verder was de wens dat de vloer zo vlak mogelijk werd.

Een vloer met gebruiksgemak
Door goed te bespreken hoe de nieuwe ruimte moest worden benut, werd door Ruys Vloeren geadviseerd om de betonnen constructievloer op te ruwen, waarna de installateur van Bonfait 3 rvs putten op hoogte kon stellen en aanstorten. Om een fraaie doorgang te creëren werd een Ucrete DP10 vloer van 6 mm dik gemaakt, in eenzelfde crème kleur die ook al in de productieruimtes lag. De vloer werd zo gemaakt dat er enkel een beetje afschot rondom de putten werd gerealiseerd, waaruit het hete water van de steamers wordt afgevoerd. Aan 2 zijden werd de vloerovergang naar de wand gemaakt met rvs plintprofielen met holplinten.

Bestaande en nieuwe vloer vloeien naadloos in elkaar over
Om de nieuwe vloer te verbinden met de reeds eerder gelegde vloeren werd aan de andere 2 zijden een flexjoint vloerovergang gemaakt door DR Flexjoint. Zo is de gehele ruimte nu voorzien van Ucrete vloeren met vloeiende vloerovergangen tussen de bestaande en nieuwe vloer.

Projectdetails

Branche: AGF
Dienst: nieuwbouw/renovatie

Opdrachtgever: Bonfait
Plaats: Denekamp
Vloeroppervlak: 75 m2 en ca. 10 strekkende meter voeg
Opleveringsjaar: 2022

Producten
Ucrete
Flexjoint

Flexjoint vloerovergang Bonfait
Flexjoint vloerovergang Bonfait
Flexjoint Bonfait
Flexjoint Bonfait
Flexjoint Bonfait
Flexjoint vloerovergang Ucrete Bonfait
Lees meer over ons werk voor deze sector AGF
Ucrete bedrijfsvloer

De beste totaaloplossing voor uw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact met ons op
Ruys Groep

Meer van ons werk zien?

Bekijk onze referenties in nieuwbouw, renovatie en onderhoud.